NHL: a Montreal idegenbeli győzelemmel búcsúztatta a Torontót

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.01. 09:28
null
Zsinórban három meccset nyerve jutott tovább a Montreal (Fotó: Getty Images)
A Montreal Canadiens hétfő este vendégként 3–1-re legyőzte a Toronto Maple Leafst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, így összesítésben 1–3-ról fordítva 4–3-ra nyerte meg az első fordulós párharcot, és bejutott a második körbe, ahol a Winnipeg Jets vár rá.

A vendégek góljait, Brendan Gallagher, Tyler Toffoli és Corey Perry szerezte, utóbbi pályafutása kilencedik hetedik meccsén negyedszer volt eredményes, amivel az aktív játékosok között a harmadik helyen áll Patrice Bergeron (Boston Bruins, 12 meccs/6 gól) és Paul Stastny (Winnipeg Jets, 6 meccs/5 gól) mögött. Carey Price, a Montreal kapusa 30 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Toronto egyelőre úgy tűnik, hiába erősödik évről évre, továbbra sem jut előre, hiszen 2004 óta nem nyert párharcot a playoffban, ráadásul ebben a periódusban nyolc olyan találkozót veszített el, amin továbbjuthatott volna.

A Boston Bruins és a New York Islanders második fordulós párharcának második felvonása hosszabbításba torkollott, amelyet Casey Cizikas találata döntött el: a bostoni TD Gardenben a vendégek 30 éves kanadai centere a ráadás 15. percében talált be, ezzel 2015 óta először volt eredményes a playoffban.

JÉGKORONG
NHL RÁJÁTSZÁS
1. KÖR

Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens 1–3
A párharc végeredménye 4–3 a Montreal javára.
2. KÖR
Boston Bruins–New York Islanders 3–4 – hosszabbítás után
A párharc állása: 1–1

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik