NHL: a játékostársak Sidney Crosbyt tartják a legjobbnak

Vágólapra másolva!
2022.04.28. 10:40
null
Crosby (balra) a legkomplettebb játékos, McDavid viszont egy meccsen a legjobb a társak szerint (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosai körében elvégzett felmérés szerint Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins csatára a „legkomplettebb hokis” – adta hírül az MTI.

A háromszoros Stanley Kupa-győztes, kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok sztár a szavazatok 29.5 százalékát kapta. Második helyen a floridai Aleksander Barkov (20.5), a harmadikon a bostoni Patrice Bergeron (19.5) végzett – olvasható a liga honlapján.

Arra a kérdésre, hogy „ha egyetlen mérkőzést kell megnyerned, kit választanál a csapatodba”, a válaszadók 42.4 százaléka az edmontoni pontkirályt, Connor McDavidet jelölte meg. Itt Crosby a második 17.3 százalékkal, a tampai Victor Hedman pedig a harmadik 6.7-tel.

Az NHL-játékosok szerint a Tampa kétszeres bajnoka, Andrej Vaszilevszkij a legjobb kapus (37.4), a montreali Carey Price – aki a mostani szezont szinte teljes mértékben kihagyta – a második 13.9 százalékkal, míg a minnesotai Marc-Andre Fleury a harmadik (6.7).

A bostoni Brad Marchand érdemelte ki a „ki ellen nem szeretnék játszani” címet, ugyanakkor a kellemetlen stílusa, olykor alattomos megmozdulásai és kiváló képességei miatt a legtöbben őt szeretnék csapattársnak (26.4 százalék), McDavid 18.3 százalékot kapott, a washingtoni Tom Wilson pedig 10.7-et.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik