NHL: a hetedik legtöbb meccset nyerő szakember az új edző Floridában

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.06.24. 17:20
null
Paul Maurice (Fotó: Getty Images)
Paul Maurice lett az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Florida Panthers vezetőedzője.

 

A klubnál annak ellenére váltottak trénert, hogy a csapat megnyerte az alapszakaszt, igaz, a rájátszás második körében 4–0-s összesítéssel kiesett a címvédő Tampa Bay Lightninggal szemben.

Az 55 esztendős Maurice az ideiglenesen, még októberben kinevezett Andrew Brunette-et váltotta, neki másik állást ajánlottak a klub kötelékében, rajta múlik, hogy elvállalja-e.

Brunette október 29-én vette át a Floridát, miután elődjéről, a legendás Joel Quenneville-ről kiderült, hogy még 2010-ben, amikor a Chicago Blackhawks vezetőedzője volt, nem megfelelően járt el az egyik játékossal szembeni erőszak ügyében.

Maurice-nak a Florida a negyedik állomása, korábban a Hartford Whalers/Carolina Hurricanes, aztán a Toronto Maple Leafs, majd újra a Carolina, végül pedig a Winnipeg Jets következett, tavaly decemberig.

Pályafutása során 1684 mérkőzésen volt vezetőedző és 775 győzelmet aratott, az örökrangsorban előbbi mutatóban a negyedik, utóbbiban pedig a hetedik. A meccsek tekintetében csak a legendás Scotty Bowman (2141), Barry Trotz (1812) és éppen Quenneville (1768) előzi meg. Stanley-kupát még nem tudott nyerni, legközelebb ehhez 2002-ben járt, amikor a Hurricanes a nagydöntőben kikapott a Detroit Red Wingstől.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik