NHL: a Golden Knights és a Panthers is nyerni tudott

Vágólapra másolva!
2021.02.23. 08:43
null
Nyert a Vegas Golden Knights (Fotó: Getty Images)
A saját divíziójában éllovas Florida Panthers és Vegas Golden Knights is nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Párducok 3–1-re múlták felül a vendég Dallas Stars csapatát, úgy, hogy a rivális kapusa, Anton Hudobin 49-szer állta a korong útját. A texasi gárda vezetőedzője, Rick Bownes a meccs után azt mondta, hogy elvesztegették a szezon legjobb kapusteljesítményét, Hudobin nélkül pedig 8–1-re kaptak volna ki.

A nevadai együttes 3–0-ra győzött a Colorado Avalanche vendégeként, legjobbja pedig – Alex Tuch két gólja ellenére – ezúttal is a háromszoros bajnok kapus, Marc-Andre Fleury volt, aki 34 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez. Idénybeli harmadik hibátlan teljesítményével utolérte a lista élén Szemjon Varlamovot és John Gibsont.

Rajta kívül további két hálóőr is valamennyi lövést hárította: a Los Angeles Kings színeiben Jonathan Quick 31 védést mutatott be a 2019-ben bajnok St. Louis Blues otthonában, míg a Calgary Flames kapusa, David Rittich 34-szer hárított. Utóbbi egyúttal azt is jelentette, hogy a 3–0-ra legyőzött Toronto Maple Leafs bombaformában lévő támadója, Auston Matthews 17 mérkőzés után maradt gól, vagy gólpassz nélkül.

A címvédő Tampa Bay Lightning 4–2-es sikerével megállította a jó formában lévő Carolina Hurricanes együttesét, amely hat találkozó után nem szerzett legalább egy pontot.

NHL, ALAPSZAKASZ
Florida Panthers–Dallas Stars 3–1
Colorado Avalanche–Vegas Golden Knights 0–3
San José Sharks–Minnesota Wild 2–6
Arizona Coyotes
–Anaheim Ducks 4–3
St. Louis Blues–Los Angeles Kings 0–3
Carolina Hurricanes–Tampa Bay Lightning 2–4
New York Islanders
–Buffalo Sabres 3–2
Toronto Maple Leafs–Calgary Flames 0–3

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik