NHL: a Florida a Dallast, a Minnesota az Anaheimet ütötte ki

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 08:43
null
Sam Bennett három góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Florida győzelméhez (Fotó: Getty Images)
Magabiztos, 7–1-es győzelmet aratott a Florida Panthers a Dallas Stars ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A Minnesota Wild 7–3-ra ütötte ki az Anaheim Ducksot.

 

A Panthers az első harmadot 2–0-ra, míg a másodikat 4–0-ra nyerte meg – utóbbiban nagy szerepet játszott Sam Bennett, aki duplázni tudott. Az utolsó játékrészben aztán szépíteni tudott a Stars, de Bennett ismét betalált, ezzel beállítva a 7–1-es végeredményt. A kanadai játékos három góllal és egy gólpasszal zárta a találkozót.

A Wild már az első harmadban biztosította a győzelmét, 14:59-re már 3–1-re vezetett a Ducks ellen, így az sem volt gond, hogy a második harmadban nem született gól. A 20 perces csend után mindössze 34 másodperc kellett ahhoz az utolsó felvonásban, hogy 5–1-re módosuljon az állás, ami 2:05-nél már 6–1 volt. Ekkor a Ducks kapust cserélt, visszajött 6–3-ra, de így is kapott még egy gólt, aminek köszönhetően 7–3-ra nyert a Minnesota.

Csak a szétlövés döntött a Colorado Avalanche és az Arizona Coyotes összecsapásán. A házigazda coloradóiak kétgólos előnyről kerültek hátrányba az utolsó harmadra, azonban egyenlíteni tudtak. A hosszabbításban egyik fél sem tudott betalálni, a szétlövésben pedig csak Nazem Kadri, így 4–3-ra diadalmaskodott az Avalanche.

NHL
ALAPSZAKASZ
Florida Panthers
–Dallas Stars 7–1
Minnesota Wild
–Anaheim Ducks 7–3
Colorado Avalanche
–Arizona Coyotes 4–3 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik