NHL: a címvédő sikerével folytatódott a szezon

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.29. 06:59
null
Hosszabbításban győzött a Tampa (Fotó: Getty Images)
A címvédő Tampa Bay Lightning hazai pályán hosszabbítás után 5–4-re legyőzte a Montreal Canadiens csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

 

A bajnokság a koronavírus-járvány újabb hulláma és a karácsonyi szünet miatt egy hétig szünetelt. A leállás utáni első összecsapáson – az előző szezon döntőjének ismétlésén – az esélyesebb házigazda 20 másodperccel az alapidő letelte előtt egyenlített, és mentette ráadásra az összecsapást. A hirtelen halál csupán 36 másodpercig tartott, ekkor a cseh Ondrej Palat egy sikeres letámadást követően talált be. A listavezető Lightning megszakítás nélkül hetedik hazai győzelmét aratta.

A Vegas Golden Knights a Los Angeles Kings otthonában nyert 6–3-ra, így sorozatban hatodik idegenbeli felvonásán győzött. A hazaiak szlovén sztárja, Anze Kopitar 673. gólpasszát jegyezte, amellyel megelőzte a klub örökrangsorában Wayne Gretzkyt, és immár egyedül áll a második helyen Marcel Dionne (757) mögött.

A San Jose Sharks szétlövéssel verte 8–7-re a sereghajtó Arizona Coyotes alakulatát. A hazaiaktól hét játékos lőtte az alapjátékidő hét találatát.

A liga bejelentette, hogy a közép-európai idő szerint csütörtök hajnalra kiírt Detroit Red Wings–New York Islanders találkozó mellett kilenc kanadai mérkőzést is törölt, mivel ott egyelőre nem lehetnek jelen nézők a csarnokokban. Ezekkel együtt eddig nyolcvan összecsapást kellett törölni a Covid miatt.

NHL, ALAPSZAKASZ
Tampa Bay Lightning–Montreal Canadiens 5–4 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings–Vegas Golden Knights 3–6
San Jose Sharks–Arizona Coyotes 8–7– szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik