NHL: a Carolina kétszeri hosszabbítás után kiejtette a címvédőt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.25. 07:35
A Carolina Hurricanes szerdán kétszeri hosszabbítás után nyerte meg a címvédő Washington Capitals elleni párharcának hetedik, mindent eldöntő mérkőzését, amivel utolsó csapatként jutott a főcsoport-elődöntőkbe az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

Pedig ígéretesen kezdett a házigazda Capitals, hiszen a 7. perc közepén már 2–0-ra vezetett. A második harmad közepén szépített ugyan a vendégcsapat, de a fővárosiaknak négy perc sem kellett ahhoz, hogy ismét a kétgólos legyen a különbség.

A Hurricanes azonban nem engedte magát lerázni: a felvonás végén csökkentette a különbséget, majd a harmadik játékrész elején egyenlített. A dupla ráadásban már egyértelműen a vendégek voltak fölényben – 18-szor veszélyeztették a kaput a házigazdák hat lövésével szemben –, és Brock McGinn 92. percben szerzett gólja a Carolina továbbjutását jelentette.

A fővárosiak kulcsemberei közül Alekszandr Ovecskin és Nicklas Bäckström is gól nélkül maradt.

Az orosz csatár a mérkőzés után elsőként a fáradtságot említette, bár nem kifogásként. „Mindkét csapat nagyon fáradt, a játékosok sokat voltak jégen" – mondta Ovecskin.

Bäckström szerint akkor hibáztak, amikor a rendes játékidőben 3–1-es vezetésük után hagyták kiegyenlíteni az ellenfelet. „Meg kellett volna találnunk annak a módját, hogy a kétgólos előnyünket megtartsuk" – hangsúlyozta önkritikusan a svéd hokis.

Pedig az alapszakaszban a Washington mind a négy találkozásuk alkalmával a Hurricanes fölé kerekedett, és a rájátszást is két győzelemmel kezdte, végül mégis búcsúzott. A Capitals az elmúlt négy idényben sikerrel vette a rájátszás első akadályát.

A Calgary Flames, a Nashville Predators és a Tampa Bay Lightning búcsúját követően a Washington kiesésével a negyedik divíziós csoport győztese sem élte túl az első fordulót az idei playoffban.
A Carolina Hurricanes következő ellenfele a New York Islanders lesz.

Washington Capitals–Carolina Hurricanes 3–4 – kétszeri hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 4–3 a Carolina Hurricanes javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik