NHL: a Boston újabb sikerét Jágr sem tudta megakadályozni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 06:58
null
Jágr újabb góllal öregbítette hírnevét, de Bergeronék örülhettek (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján két mérkőzést rendeztek: a sorozatban ötödik győzelmét arató Boston Bruins saját közönsége előtt 4–2-re megverte a New Jersey Devilst – melynek első gólját Jaromír Jágr szerezte –, míg a Carolina Hurricanes három góllal bizonyult jobbnak a Calgary Flamesnél.

Egymást követő ötödik mérkőzésén diadalmaskodott a Boston Bruins, amely a gólt és két asszisztot jegyző Patrice Bergeron vezérletével kétgólos győzelmet aratott a New Jersey Devils fölött. A mérkőzés legemlékezetesebb megmozdulásai azonban nem a meccs legjobbjához fűződnek.

Az Ördögök második gólját Jaromír Jágr szerezte, aki 708. alkalommal volt eredményes az NHL-ben, ezzel utolérte az örökranglista hatodik helyén álló Mike Gartnert. Az ötödik helyezett Phil Esposito kilenc találattal előzi meg a cseh klasszist.

A Devils egyenlítő gólja (2–2) után a bostoni Seith Griffiths vétette észre magát egy pazar találattal – a lába között húzta a kapuba a korongot a második harmad hajrájában, 3–2-re alakítva ezzel a találkozó állását. A végeredményt bő egy perccel később Reilly Smith állította be.

A játéknap másik mérkőzésén a gólig és két gólpasszig jutó Justin Faulk vezette Carolina Hurricanes hátrányból verte meg 4–1-re a Calgary Flamest.

GRIFFITHS PARÁDÉS GÓLJA

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins
–New Jersey Devils 4–2
Carolina Hurricanes–Calgary Flames 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik