NHL: a Boston tíz-, a Dallas hatgólos meccsen egyenlített

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.18. 07:47
null
Mike Smith 49 védése ellenére a Calgary ismét kikapott és a kiesés szélére sodródott (Fotó: NHL)
A Colorado Avalanche egy győzelemre került a továbbjutástól, miután hosszabbításban harmadjára is nyert a Calgary Flames ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásának szerdai játéknapján.

 

 

Mindez azt jelenti, hogy a keleti – és egyben ligaelső Tampa Bay búcsúja után – a Nyugati főcsoport első kiemeltje is a kiesés szélére sodródott, annak ellenére, hogy a harmadik harmad hetedik percében már 2–0-ra vezetett a szerdai összecsapáson. A Flames azonban nem tudta megőrizni előnyét, az Avalanche a 49. percben szépített, majd Mikko Rantanen 2 perc 50 másodperccel a vége előtt egyenlített. A meccs hőse egyértelműen a finn csatár volt, aki a hosszabbítás 11. percében egy gyönyörű kapáslövéssel megszerezte a győzelmet a Coloradónak.

A másik nyugati meccsen a Dallas kevesebb mint 14 perc alatt eldöntötte a vendég Nashville Predators elleni negyedik meccset, s egyenlített a párharcban. A Stars négy gólt ütött 13:45 perc alatt, mely után a Predators edzője lecserélte kezdőkapusát, Pekka Rinnét. A liga egyik legjobb hálóőrének számító finn a szezonban közel 92 százalékos hatékonysággal védett, ám ezen a találkozón nyolc lövésből négy gólt kapott.

Az egyetlen szerdai keleti meccs fordulatos, izgalmas csatát hozott. A vendég Boston Bruins kezdett jobban, 2–0-ra vezetett, ám a Toronto Maple Leafs a második harmad elején egyenlített, kevéssel később azonban, másfél percen belül ütött gólokkal ismét két gól volt a vendégek előnye, melyet a harmadik szakasz hatodik percében – a 42 éves Zdeno Chára révén – háromra növeltek. Padlóra került ekkor a Maple Leafs, ám a kanadai gárda nem adta fel, s óriási hajrába kezdett, a folytatásban kétszer is betalált, s az utolsó percekben több helyzete is volt, ám újabb gólt már nem szerzett, végül 6–4-re kikapott. A Boston ezzel 2–2-re egyenlített a párharcban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 4–6 (1–2, 1–2, 2–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

NYUGATI FŐCSOPORT
Dallas Stars–Nashville Predators 5–1 (4–0, 1–0, 0–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
Colorado Avalanche–Calgary Flames 3–2 (0–0, 0–1, 2–1, 1–0) – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Colorado javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik