NHL: a Boston és a Colorado is egyenlített a párharcában

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 07:10
null
A Boston egyenlített a Columbus elleni párharcban (Fotó: nhl.com)
A Boston Bruins 4–1-re legyőzte a Columbus Blue Jacketset az NHL rájátszásának második körében, a főcsoport-elődöntőben Keleten, ezzel 2–2-re egyenlített a két csapat párharcában. Összesítésben ugyancsak 2–2-re áll a Colorado Avalanche és a San Jose csatája Nyugaton, amelyben a Colorado 3–0-ra nyert a legutóbbi, magyar idő szerint péntek hajnali találkozón.

 

A Colorado a 31. percben szerezte meg a vezetést, majd a 44. percben növelte az előnyét. A San Jose a hajrában kockáztatott, lehívta a kapusát, így viszont az Avalanche üres kapus góllal biztosította be győzelmét, és állította be a végeredményt. A párharc során így már mindkét együttesnek van hazai és idegenbeli sikere is.

A hazaiak kapusa, Philipp Grubauer hibátlanul zárt – playoff-meccsen először –, ehhez 32 lövést kellett hatástalanítania. Az első hazai gól szerzője, Nathan MacKinnon sorozatban a nyolcadik mérkőzésén szerzett pontot a playoffban. A klubrekordot a rájátszásban Peter Forsberg nyolcmeccses sorozattal tartja 2002-ből.

A Boston idegenbeli sikerével egyenlített a Columbus elleni párharcban. A negyedik mérkőzésen a Bruins a 8. perc elejére kétgólos előnybe került, majd hazai szépítést követően a záró harmadban újabb két találattal tette magabiztossá a győzelmét. Boone Jenner révén a házigazdák az első harmadban egygólos hátránynál büntetőt hibáztak.

A vendégeknél Patrice Bergeron kétszer volt eredményes emberelőnyös szituációban, míg finn csapattársa, Tuukka Rask 39 lövést hárított. A Bergeron, David Pastrnak, Brad Marchand hármas 260 ponttal zárta az alapszakaszt, de a Blue Jackets elleni párharc első három felvonásán csupán egy pontig jutott. Ezúttal viszont öttel zárt.

NHL-RÁJÁTSZÁS, 2018–2019
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, KELETI FŐCSOPORT, 4. MÉRKŐZÉS

Columbus Blue Jackets–Boston Bruins 1–4 (1–2, 0–0, 0–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2–2.

FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, NYUGATI FŐCSOPORT, 4. MÉRKŐZÉS
Colorado Avalanche–San Jose Sharks 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik