NHL: 48 védéssel mutatkozott be a Penguinst legyőző Ottawa kapusa

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.21. 06:49
Életében először kezdett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti keddi játéknapján az Ottawa Senators kapusa, Dylan Ferguson, aki 49 lövésből 48 védéssel járult hozzá csapata Pittsburgh Penguins elleni 2–1-es idegenbeli sikeréhez, ráadásul a vendéglátó a mostani fiaskóval zsinórban negyedik mérkőzését veszítette el.


A Florida Panthers Matthew Tkachuk egy góljának és két gólpasszának, valamint Carter Verhaeghe duplájának köszönhetően simán, 5–2-re nyert a Detroit Red Wings otthonában. A vendégek harmadik, a svéd Gustav Forsling által szerzett góljánál az egyik előkészítő a csapat kapitánya, Aleksander Barkov volt, akinek 238 gólja mellett a mostani volt a 375. asszisztja, ezzel klubrekordot jelentő 614 pontnál jár.



Sorozatban hatodik sikerét aratta a címvédő Colorado Avalanche, amely hazai pályán kiütötte a Chicago Blackhawksot (5–0), míg az Edmonton Oilers fordulatos mérkőzést nyert meg hosszabbítás után 5–4-re hazai jégen a legutóbbi hét meccsét elvesztő, nyugati utolsó San Jose Sharks ellen.
A Los Angeles Kings pontszámban beérte a Nyugati főcsoportot vezető Vegas Golden Knightsot, miután hazai környezetben 8–2-re ütötte ki vendégét, a Calgary Flameset.

NHL
ALAPSZAKASZ

Detroit Red Wings–Florida Panthers 2–5
Pittsburgh Penguins–Ottawa Senators 1–2
Colorado Avalanche–Chicago Blackhawks 5–0
Edmonton Oilers–San Jose Sharks 5–4 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings–Calgary Flames 8–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik