NHL: 17 gólos meccsen kapott ki a Kings a Krakentől; Ovecskin megelőzte Gretzkyt

Vágólapra másolva!
2022.11.30. 08:03
null
17 gólos meccset nyert a Los Angeles Kings vendégeként a Seattle Kraken (Fotó: Getty Images)
Gólzáporos mérkőzésen szerezte meg sorozatban hatodik győzelmét a Los Angeles Kings vendégeként a Seattle Kraken az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti szerdai játéknapján. A vendégek 17 gólt hozó mérkőzésen nyertek hosszabbítás után 9–8-ra. A címvédő Colorado Avalanche sima, 5–0-s vereséget szenvedett a Winnipeg Jets otthonában, a Philadelphia Flyers pedig tíz vereség után tudott újra nyerni, hiszen hazai pályán 3–1-re felülmúlta a legutóbbi négy meccsét megnyerő New York Islanderst. Otthon kapott ki hosszabbítás után 3–2-re a Carolina Hurricanestől a Pittsburgh Penguins, míg a Boston Bruins a Tampa Bay Lightning elleni hazai 3–1-es sikerével vette vissza a Keleti főcsoport első helyét a New Jersey Devilstől. A Washington Capitals Alekszandr Ovecskin vezérletével és két góljával győzött 5–1-re Vancouverben.

Ovecskin ezzel megdöntötte a legendás Wayne Gretzy egyik rekordját: karrierje során már 403 gólnál tart idegenben, amivel megelőzte minden idők legjobbját.

Ovecskin 135. alkalommal szerezte egy meccs első gólját, ezzel utolérte az NHL örökranglistájának élén a cseh Jaromir Jagrt. Második gólja a 793. volt karrierjében, így már csak nyolccal van lemaradva az NHL rangsorának második helyén álló Gordie Howe-tól.

NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 3–1
Montreal Canadiens–San Jose Sharks 0–4
Pittsburgh Penguins–Carolina Hurricanes 2–3 – hosszabbítás után
Philadelphia Flyers–New York Islanders 3–1
Nashville Predators–Anaheim Duck 2–1 – hosszabbítás után
Winnipeg Jets–Colorado Avalanche 5–0
Calgary Flames–Florida Panthers 6–2
Vancouver Canucks–Washington Capitals 1–5
Los Angeles Kings–Seattle Kraken 8–9 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik