NHL: 1.3 másodperccel a vége előtt bukott el a Rangers

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.01. 07:21
null
Joel Ward (balra) örül a győztes góljának (Fotó: Reuters)
A Washington Capitals drámai mérkőzésen nyerte meg a New York Rangers ellen főcsoport-elődöntője első mérkőzését az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság rájátszásában, míg az Anaheim Ducks sima sikerrel kezdett a Calgary Flames ellen.

Valószínűleg már mindenki a hosszabbításra készülődött a Rangers–Capitals párharc első felvonásán, amikor Joel Ward 1.3 másodperccel a rendes játékidő vége előtt megszerezte a vendégek győztes gólját, Alekszandr Ovecskin passzából. Ward a harmadik harmad közepén 1–0-s vezetésüknél kihagyott egy ígéretes helyzetet, amit mindenképp jóvá akart tenni. Sikerült neki.

JOEL WARD GYŐZTES GÓLJA



„Miután egyenlítettek, ott motoszkált a fejemben, hogy eldönthettem volna. Javítani akartam, ezt mondogattam magamban, és szerencsére kaptam egy jó passzt, amelyet még a dudaszó előtt gólra tudtam váltani” – nyilatkozta Ward a mérkőzés után.

Anaheimben szó sem volt utolsó másodperces drámáról, a Ducks 6–1-es győzelemmel jutott 1–0-s előnyhöz a Calgary Flamesszel szemben. Corey Perry két-két góllal és gólpasszal, Ryan Getzlaf egy góllal és három gólpasszal segítette a Kacsákat.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK
KELETI FŐCSOPORT, 1. MÉRKŐZÉS
New York Rangers–Washington Capitals 1–2

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Washington javára.

NYUGATI FŐCSOPORT, 1. MÉRKŐZÉS
Anaheim Ducks–Calgary Flames 6–1

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Anaheim javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik