NFL: visszavonult Julian Edelman, a Patriots elkapója

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.13. 09:41
null
Julian Edelman a 2019-es bajnoki trófeával (Fotó: Getty Images)
A New England Patriotsszal háromszoros Super Bowl-győztes Julian Edelman hétfőn a közösségi oldalán bejelentette, visszavonul az NFL-ből.

 

A 34 esztendős elkapóval csapata hétfőn szerződést bontott, mert nem ment át az egyik orvosi vizsgálaton. Körülbelül egy órával ezután Edelman Twitter-oldalán megjelent a videó, amelyben a kiváló játékos bejelentette a visszavonulását. A felvétel a Pats foxborough-i otthonában, a Gillete Stadionban készült.

A Patriots a 2009-es drafton az utolsó, hetedik körben választotta ki Edelmant, aki az egyetemi évei alatt irányítóként szerepelt, ám Bill Belichickék a speciális egységben visszahordóként, a támadók között pedig elkapóként számítottak rá, sőt gyakran a védelemben is kapott szerepet.

Az alapszakaszban 137 találkozón lépett pályára, összesen 6822 elkapott yardot, 36 elkapott, négy visszahordott és egy passzolt touchdownt jegyzett. A rájátszásban 19 találkozón összesen 1442 elkapott yarddal, öt elkapott, egy futott és egy passzolt hatpontossal zárt. A liga történetében csak a legendás Jerry Rice-nak van ennél több elkapott yardja a playoffban.

Edelman 2015-ben, 2017-ben és 2019-ben Super Bowlt nyert a New Englanddel. A 2019-es nagydöntőben őt választották meg a mérkőzés legértékesebb játékosának (MVP-jének) tíz elkapásának és 141 yardjának köszönhetően.

A remek elkapó 2020-ban térdsérülést szenvedett, emiatt is döntött a befejezés mellett.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik