NFL: visszatérhet az ellenfelét sisakkal verő védő

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.02.12. 17:00
Az NFL visszaadta a játékengedélyét a Cleveland Browns klasszis védőjének, Myles Garrettnek.

Mint ismert, az alapszakasz 11. fordulójában a Browns–Steelers (7–21) rangadó hatalmas bunyóval zárult, miután a meccs végén Myles Garett tankként ment neki Mason Rudolphnak, a Pittsburgh irányítójának – a védőnél valami elpattant, s a QB-ről lerángatott sisakkal ütlegelte ellenfelét. Persze a másik oldalt sem kellett félteni, Rudolph ugyanis végig provokálta az ellenfélt, míg a közben tömegverekedéssé fajuló balhéban Maurkice Pouncey például a földön rugdosta Garrettet. Myles Garett tankként ment neki Mason Rudolphnak, a Pittsburgh irányítójának – a védőnél valami elpattant, s a QB-ről lerángatott sisakkal ütlegelte ellenfelét. Persze a másik oldalt sem kellett félteni, Rudolph ugyanis végig provokálta az ellenfélt, míg a közben tömegverekedéssé fajuló balhéban Maurkice Pouncey például a földön rugdosta Garrettet.


Az eset után végül 33 (!) játékost büntetett meg az NFL a bunyó miatt, emellett Garrettet határozatlan időre, Pounceyt két találkozóról meszelték el, Larry Ogunjobi pedig egy meccset kapott.

Garrett eltiltása a mai nappal véget ért – a liga főkomisszárja, Roger Goodell szerdán személyesen találkozott a játékossal, az egyeztetés után pedig úgy határozott, hogy visszaadja a védő engedélyét, aki így a nyáron már társaival együtt kezdheti meg a felkészülést a következő szezonra, s pályára léphet az alapszakasz első fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik