NFL: „vér fog folyni”, jön az újabb Colts–Pats – csúcsmeccsek 2018-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.20. 14:19
null
Josh McDaniels jól kiszúrt a Patriots riválisával (Fotó: wp.com)
Magyar idő szerint péntek hajnalban elkészítették tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2018-as alapszakaszának menetrendjét. A sorsolást elnézve a soron következő idényben is remek összecsapások várnak ránk, ezekből állítottuk össze a szerintünk legpikánsabb párosításokat.

 

1. FORDULÓ

A 2018-as alapszakasz a Super Bowl-győztes Philadelphia Eagles Atlanta Falcons elleni mérkőzésével indul – az első fordulóban ez a párosítás tűnik a legkeményebbnek. Noha Carson Wentz, a Sasok kezdő irányítója nem biztos, hogy felépül addigra, de Nick Foles megmutatta a tavalyi rájátszásban, hogy őt sem kell félteni.

A másik oldalon ott van a Matt Ryan, Julio Jones, Devonta Freeman trió, amelyet nem lesz egyszerű megállítani.

Érdekes lesz továbbá például a Hétfő Esti Rangadón Jon Grudent látni, csak épp más szerepben – a szakember korábban az ESPN elemzője volt, az MNF-eket a kommentátori székből nézte végig, most már azonban ő a Raiders vezetőedzője!

2. FORDULÓ

Valószínűleg mindenki nyáltermelése beindul, ha visszaemlékszik a 2017-es rájátszás AFC Főcsoportdöntőjére, amelyen a New England Patriots Tom Brady óriási fordításával 24–20-ra legyőzte a Jacksonville Jaguarst. Ebben az idényben következhet a visszavágó!

3. FORDULÓ

Ha csak az elmúlt évekre gondolunk, a tenyerünket dörzsölhetjük azt látván, hogy a Seattle Seahawks a Dallas Cowboyst fogadja. A Seattle a holt szezonban több kulcsjátékosától is megvált, ám amíg Russell Wilson irányítja a gárdát, sosem szabad leírni. A Dallas teljesítménye tavaly elmaradt az előzetesen várttól, ám ezúttal ott lesz Ezekiel Elliott a kezdetektől, ami nagy fegyvertény a Cowboysnak.

Ha kicsit más vizekre evezünk, akkor azért megemlítendő a nyitó találkozó, a Cleveland Browns–New York Jets. Mondhatni, hogy a „lúzerek csatája”, ám nagy pikantériát ad neki az, hogy a Barnák az 1/1-en (vagy az 1/4-en) irányítót draftolnak, a Jets pedig az 1/6-ról cserélt fel néhány héttel ezelőtt – szintén irányítóért.

Vajon melyik egyesület találja meg a jövendőbeli sztárját?

4. FORDULÓ

A Los Angeles Rams brutális hónapokon van túl, miután csere útján megszerezte előbb Marcus Peterst és Aqib Talibot, majd Brandin Cooksot, s a szabadügynökpiacról szerződtette Ndamukong Suh-t. A Kosokkal szemben nagy az elvárás most, mint ahogy a Minnesota Vikingsszal szemben is, amely évek óta a liga egyik legjobb védelmével rendelkezik, ám tavaly már a támadók is remekeltek – noha elhagyta a csapatot az irányító Case Keenum, de a helyére elcsábított Kirk Cousins hatalmasat lökhet a Vikingeken. Cél az NFC csúcsa?

5. FORDULÓ

Ha izgalmas meccset szeretnénk látni, akkor vélhetően nem a New England–Indianapolis rivalizálását kell választanunk, Bradyék ugyanis valószínűleg feltörlik a padlót a Csikókkal. Ám az eredmény alakulásától függetlenül „vér fog folyni” a pályán, s talán azon kívül is, ami nem csoda, elvégre a holt szezon legnagyobb durranásaként Josh McDaniels, a Hazafiak támadóguruja alaposan kiszúrt az Indianapolisszal, amely már hivatalosan is bejelentette, hogy a szakember veszi át az együttes irányítását.

Ám Robert Kraft, a Pats tulajdonosa az utolsó pillanatban jött, látott és győzött – McDaniels maradt a New Englandnél, a Colts (és liga több alakulata) pedig forronghatott a pofon után. Ahogy Chris Ballard, a Colts vezérigazgatója is megmondta: „A rivalizálás újra él!”

A Pats–Colts mellett a játékhét másik pikáns párosítása a Falcons Steelers elleni szereplése lesz.

6. FORDULÓ

Talán már unalmas, hogy a csapból is Bill Belichickék folynak, de hát sosem mehetünk el szó nélkül egy Patriots–Chiefs összecsapás mellett, Andy Reid gárdája ugyanis az elmúlt években rendre meglepte a New Englandet, amelynek érezhetően nem fekszik a Főnökök stílusa.

7. FORDULÓ

Lehet, hogy a címvédő Eagles Wentz nélkül kezdi meg a szezont, ám a tavaly a sérüléséig parádésan teljesítő irányító a 7. fordulóban valószínűleg már játszhat: a másik oldalon a brutális védelemmel rendelkező Panthers áll majd, amely Cam Newtonnal mindig nehéz ellenfélnek számít.

8. FORDULÓ

Hogyan is tudnánk elfelejteni Stefon Diggs csodálatos, győzelmet érő TD-elkapását az előző idény rájátszásból a Saints ellen? Az egyik oldalt a mennybe emelte, a másikat a pokolba taszította – a 8. fordulóban viszont eljöhet Drew Breesék ideje, a New Orleans revansot vehet a Minnesotán.

Emlékeznek még erre, ugye?



9. FORDULÓ

A Patriots a Green Bay Packerst látja vendégül. Noha a „sajtfejűek” gyengécske 2017-es alapszakaszt produkáltak, ez főként Aaron Rodgers kulcscsonttörése miatt alakult így. Egy egészséges Rodgersszel viszont mindig komoly tényezőként kell számolni a Packersszel.

10. FORDULÓ

Talán egyik sem lesz topcsapat, ám a Buffalo Bills–New York Jets csoportrangadó abból a szempontból érdekesnek ígérkezik, hogy a New York-iaknál már említett 1/3-as irányító mellett a Bölényeknél is a teljes átépítés jegyében zajlott az eddigi holt szezon, A. J. McCarron személyében új quarterbacket kapott a Bills, de a szakértők a gárdával kapcsolatban azt jósolják, hogy a vezetőség az 1/12-ről felcserél a játékosbörzén, hogy egy másik irányítót is szerezzen.

11. FORDULÓ

A Packers és a Seahawks összecsapásaira sosem lehet panasz, a felek rendre tesznek róla, hogy a meccsek az utolsó pillanatokig izgalmasak legyenek. A magyar idő szerint hétfő hajnali Jaguars–Steelers párosítás sem tűnik épp rossznak, a csapatok a rájátszásban is remek perceket szereztek nekünk. A meglepetés nem maradt el, az előzetesen esélytelennek vélt Jaguárok fantasztikus meccsen 45–42-re nyertek a Steelers ellen.

12. FORDULÓ

Szokás szerint hárommeccses hálaadás napi program vár ránk, ebből kiemelkedik a Falcons Saints elleni vendégszereplése – nem csoda, hisz az NFC két meghatározó csapatáról van szó. A New Orleans támadói szinte megállíthatatlanok, de az Atlantát sem kell félteni. Nem elképzelhetetlen, hogy a csoportelsőséget a két csapat egymás közti két találkozója dönti majd el.

13. FORDULÓ

Most komolyan: ki ne lenne kíváncsi a pillanatra, amikor a Seahawkstól elküldött ikon, Richard Sherman a rivális San Francisco mezében ellátogat Seattle-be, hogy legnagyobb sikerei színhelyén törjön borsot Pete Carrollék orra alá? A nagyszájú védő mellett azért Jimmy Garoppolo is bizonyíthatja, hogy nem véletlenül kapott 130 millió dolláros szerződést a 49ers vezetőségétől.

14. FORDULÓ

Soha rosszabbat egy Packers–Falconsnál! A 19 órás idősávban a két NFC-nagyágyú csatája sokakat a televízió elé vonzhat, nem is ok nélkül, a felek ugyanis jobbára változatos és rendkívül izgalmas összecsapásokat játszanak egymással – Rodgers és Ryan pedig yard. és pontzáport varázsolhat.

15. FORDULÓ

Ebben a kiírásban sem maradunk Steelers–Patriots találkozó nélkül! Óriási rivalizálás folyik évek óta az AFC két meghatározó együttese között, Ben Roethlisberger és Tom Brady neve garancia a nagy pillanatokra: 2017-ben egy vitatott jelenettel dőlt el a meccs, miután 27–24-es New England-vezetésnél Jesse James tízyardos TD-elkapását a visszanézés után visszavonták a játékvezetők, így a Patriots örülhetett a végén.

Az elkapásszabály azóta megváltozott, ha James most kapná el azt a bizonyos labdát, a mozdulat már hat pontot érne.

Ez most már touchdown lenne


16. FORDULÓ

A Steelers és a Saints közti találkozót mindig szívesen várja az ember, s ha a tavalyi idény végét vesszük figyelembe, könnyen lehet, hogy mindkét alakulatnak kulcsfontosságú lesz a forduló, ami a csoportgyőzelmet illeti. Két félelmetes támadósor csap össze, melynek a vezérei (Ben Roethlisberger és Drew Brees) ott vannak az NFL történetének legjobb irányítói között.

17. FORDULÓ

Ajánlott kiemelt figyelemmel kísérni az NFC Déli négyesét, melyből a 2017-es rájátszásban három gárda is képviseltette magát! Az alapszakasz utolsó fordulójában szokás szerint már csoportmeccseket rendeznek: a Saints a Pantherst, a Buccaneers pedig a Falconst fogadja. Vajon a 2018-as szezonban is a tavalyihoz hasonló, félelmetes végjáték dönti el a sorrendet a kvartettben?

Minden, ami az NFL 2018-as szezonjával kapcsolatban történik, egy helyen!

NFL 2018, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
2018. 9. 7., 2.20 Philadelphia Eagles–Atlanta Falcons
2018. 9. 9., 19.00 Baltimore Ravens–Buffalo Bills
2018. 9. 9., 19.00 Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers
2018. 9. 9., 19.00 Indianapolis Colts–Cincinnati Bengals
2018. 9. 9., 19.00 Miami Dolphins–Tennessee Titans
2018. 9. 9., 19.00 Minnesota Vikings–San Francisco 49ers
2018. 9. 9., 19.00 New England Patriots–Houston Texans
2018. 9. 9., 19.00 New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers
2018. 9. 9., 19.00 New York Giants–Jacksonville Jaguars
2018. 9. 9., 22.05 Los Angeles Chargers–Kansas City Chiefs
2018. 9. 9., 22.25 Arizona Cardinals–Washington Redskins
2018. 9. 9., 22.25 Carolina Panthers–Dallas Cowboys
2018. 9. 9., 22.25 Denver Broncos–Seahawks
2018. 9. 10., 2.20 Green Bay Packers–Chicago Bears
2018. 9. 11., 1.10 Detroit Lions–New York Jets
2018. 9. 11., 4.20 Oakland Raiders–Los Angeles Rams
A TELJES MENETREND ITT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik