NFL: utolsó perces győzelmet aratott a Chargers, bordasérülést szenvedett Rodgers

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.28. 08:37
null
Jalen Hurts vezérletével továbbra is az Eagles rendelkezik a liga legjobb mérlegével (10–1) (Fotó: AFP)
Szoros első félidőt követően 40–33-as győzelmet aratott a Philadelphia Eagles a Green Bay Packers ellen, így továbbra is a „sasoké” a legjobb mérleg az NFL-ben (10–1). A mérkőzésen a hüvelykujjsérüléssel amúgy is bajlódó Aaron Rodgers ismét megsérült, helyét Jordan Love-nak kellett átvennie. Sima győzelmet aratott a San Francisco és a Kansas City, és drámai végkifejletet láthattunk Seattle-ben és Arizonában.

 

A Los Angeles Chargers nagyon fontos győzelmet aratott idegenben az Arizona Cardinals felett. Tizenöt másodperccel a mérkőzés vége előtt Justin Herbert egyyardos touchdownpasszt adott Austin Ekelernek, ám ahelyett, hogy egy jutalomrúgással 24–24-re alakították volna az állást, Brandon Staley főedző kétpontos kísérlet mellett döntött, hogy csapata megszerezze a vezetést. Ez össze is jött, Herbert átadását Gerald Everett kapta el, ezzel a Chargers fontos lépést tett a rájátszás felé.

 

A Seattle Seahawks hazai pályán szenvedett vereséget a Las Vegas Raiderstől egy pontgazdag találkozón. 1:54 másodperccel a vége előtt egyenlített a Raiders, miután ők a Chargersszel ellentétben a jutalomrúgást választották, és bár a hosszabbításban Daniel Carlson elhibázott egy mezőnygólt, az óriási teljesítményt produkáló Josh Jacobs (229 futott yard, 74 elkapott yard, összesen 2 touchdown) touchdownjával megnyerték a mérkőzést.


Győzelmével zsinórban 25. győzelmét aratta a Kansas City Chiefs november és december hónapjaiban, ez a leghosszabb győzelmi sorozat ezekben a hónapokban az NFL történetében. Mivel a Los Angeles Rams irányítója, Matthew Stafford, valamint két legjobb elkapója, Cooper Kupp és Allen Robinson nélkül lépett pályára, nem sok esélyük volt az MVP-esélyes Patrick Mahomes vezette Chiefs ellen.

A San Francisco 49ers pontszegény mérkőzésen verte meg a New Orleans Saints csapatát. A hét sacket, és két szerzett labdát kiharcoló 49ers védelem végig kontroll alatt tartotta a vendégeket, akik így 4–8-as mérleggel állnak.

A hétfő hajnali mérkőzésen a Philadelphia Eagles sokpontos mérkőzésen győzött a Green Bay Packers ellen. A mérkőzést súlyos hüvelykujjsérüléssel kezdő Aaron Rodgerst a negyedik negyed elején bordasérülés miatt le kellett cserélni. A Packers irányítója szerint „nehéz megállapítani, hogy eltörtek-e a bordái, de legalább nincsen légmelle. Ennek ellenére nehezére esik lélegezni, és mozgatni a felsőtestét”.

Az Eagles dominált a mérkőzésen a futójátékával, összesen 363 futott yardot szerzett, amely a legtöbb 1948 óta a csapat történetében. Az első negyed végén még vezettek a vendégek, azonban Jalen Hurts ismét remekelt, 153 passzolt yarddal, két passzolt touchdownnal, és 157 futott yarddal fejezte be a mérkőzést.


NFL
ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ
Arizona Cardinals–Los Angeles Chargers 24–25
Seattle Seahawks–Las Vegas Raiders 34–40 – hosszabbítás után
Kansas City Chiefs–Los Angeles Rams 26–10
San Francisco 49ers–New Orleans Saints 13–0
Philadelphia Eagles–Green Bay Packers 40–33

KORÁBBAN
Carolina Panthers–Denver Broncos 23–10
Cleveland Browns–Tampa Bay Buccaneers 23–17 – hosszabbítás után
Jacksonville Jaguars–Baltimore Ravens 28–27
Miami Dolphins–Houston Texans 30–15
New York Jets–Chicago Bears 31–10
Tennessee Titans–Cincinnati Bengals 16–20
Washington Commanders–Atlanta Falcons
19–13
Detroit Lions–Buffalo Bills 25–28
Dallas Cowboys–New York Giants 28–20
Minnesota Vikings–New England Patriots 33–26

KEDDEN JÁTSSZÁK
2.15:
Indianapolis Colts–Pittsburgh Steelers (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik