NFL: újabb hét, újabb Brady-rekord; Beckham otthon érzi magát LA-ben

Vágólapra másolva!
2021.12.16. 17:24
null
Szinte már nincs olyan rekord, amit nem Brady tart (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 14. fordulójában Tom Brady újabb rekordot döntött meg a Buffalo Bills elleni rangadón. A Las Vegas Raiders olyan pofonba szaladt bele, amit 17 éve nem tapasztaltak meg, Justin Herbert beérte Dan Marinót. Aaron Rodgers még mindig a Chicago Bears „tulajdonosa”, a Los Angeles Ramsnél egyre inkább otthon érzi magát Odell Beckham.

 

COOK ÁTFUTOTT A STEELERSEN

Dalvin Cook remek teljesítménye is kellett ahhoz, hogy a Minnesota Vikings 36–28-ra legyőzze a Pittsburgh Steelerst csütörtök este. A kiváló running backnek nagy napja volt, 205 yarddal zárta a mérkőzést – korábban csupán két játékos szerzett több yardot a földön a Steelers ellen az NFL történetében.

Cook egyébként a legendás Adrian Petersonhoz csatlakozott: csak ők mondhatják el magukról, hogy egynél több olyan meccsük volt, amikor 200 futott yard fölé jutottak a Vikings színeiben.

 


 

17 ÉVE NEM VONULT ILYEN SZÉGYENBEN SZÜNETRE A RAIDERS

A Kansas City Chiefs már a mérkőzés első játékában megmutatta, nem akar kegyelmezni csoportriválisának – tíz másodperc sem telt el, amikor Mike Hughes hat pontot szerzett Josh Jacobs labdavesztése után. A Chiefsnek szinte minden összejött az első félidőben, s a Patrick Mahomes vezette együttes meg sem állt 35 pontig.

A Raiders végül szerzett egy mezőnygólt, így 35–3-mal vonulhattak a szünetre a felek: a Raiders legutóbb 2004-ben mehetett 32 pontos hátrányban az öltözőbe, akkor az Atlanta Falcons volt az ellenfele.

Ez holtversenyben a második legnagyobb félidei veresége a Las Vegas-i csapatnak: 2014-ben a Rams 38 pontot pakolt fel ellenük, s még csak pontot sem kaptak a Kosok.

 


 

HERBERT BEÉRTE MARINÓT

Herbertéknek nagyon ment a New York Giants ellen, a Chargers 37 pontot tett fel az eredményjelzőre. A másodéves QB is jól játszott, két passzolt TD-jével beérte Dan Marinót: az NFL történetében csak nekik jött össze 60 passzolt touchdown az első két szezonjukban.

 


 

ÚJABB HÉT, ÚJABB BRADY-REKORD

Úgy tűnt, hogy a Tampa Bay Buccaneers gálamérkőzést varázsol közönségének a Buffalo Bills ellen, ám Josh Allenék 24–3-as hátrányból visszajöttek, s hosszabbításra mentették a meccset. Ott végül Brady már nem engedte ki a kezéből a győzelmet: győztes TD-passzánál csapata sikere mellett azt is megünnepelhette, hogy most már neki van a legtöbb sikeres átadása az NFL históriájában.

A veterán QB-nak volt egy földön szerzett hatpontosa is: 40 éves kora óta ez volt a tizedik futott TD-je, csak Jerry Rice-nak van ennyi a mágikus negyvenes után.

 


 

ILYEN VISSZAHORDÁST MÉG NEM LÁTTAK A BEARS-SZURKOLÓK

Sokáig meccsben volt a Chicago Bears a Green Bay Packers ellen, ám a végén Aaron Rodgers győzelemre vezette a „sajtfejűeket”. Az első félidő végén Jakeem Grant ellopta a show-t, hiszen parádés 97 yardos visszahordott touchdownt szerzett egy Packers-punt után – ez természetesen a leghosszabb TD a Bears históriájában, amit punt után szerzett a gárda.

Összességében ez a tizedik leghosszabb punt return touchdown, amit valaha láthattunk az NFL-ben.

 


 

MÉG MINDIG RODGERS A BEARS „TULAJDONOSA”

Nagy port kavart a két csapat idei első mérkőzésén, amikor Aaron Rodgers egy futott touchdown után azt kiabálta a Bears szurkolóinak, hogy „még mindig uralja a Medvéket”.

Az elmúlt évtizedben rendszeresen megkeserítette a chicagóiak életét, s most is remekelt ellenük: ez volt a hetedik alkalom, hogy 4 passzolt touchdown mellett egyszer dobott interceptiont – ez természetesen rekord.

 

 

A RAMS HÁROMFEJŰ SÁRKÁNYA

Úgy látszik, Odell Beckham Jr. jól érzi magát Hollywoodban. A klasszis elkapó zsinórban a harmadik meccsén szerzett touchdownt, ilyenre legutóbb 2015-ben volt példa.

Mellette a liga egyik legjobb elkapója, Cooper Kupp, valamint a harmadik számú célpont, Van Jefferson is eredményes volt – már a múlt héten is mind a hárman TD-t ünnepelhettek a Jacksonville Jaguars ellen.

Ami Staffordot illeti, 18-ból 15 jó passza, 178 yardja és három passzolt touchdownja volt, amikor a félelmetes triót vette célba.

 

 

AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Kyler Murray (Arizona) 383
Futott yardok: Dalvin Cook (Minnesota) 143
Elkapott yardok: George Kittle (San Francisco) 151

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Tom Brady (Tampa Bay) 4134
Futott yardok: Jonathan Taylor (Indianapolis) 1348
Elkapott yardok:
Cooper Kupp (Los Angeles Rams) 1489
Szerelések: Bobby Wagner (Seattle) 152
Sackek: T. J. Watt (Pittsburgh) 16
Interceptionök: Trevon Diggs (Dallas) 9

BÁTOR JÓSKA

A következő forduló nyitó meccsén úgy véljük, Patrick Mahomes és a Kansas City Chiefs támadósora szenvedni fog, a klasszis irányító 250 passzolt yardig sem jut el, touchdownt sem passzol majd. A forduló rangadóján a Green Bay Packers simán megveri a Baltimore Ravenst, Bradyék pedig végre az alapszakaszban is legyőzik a New Orleans Saints gárdáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik