Ben Roethlisberger 18 év után elköszön az NFL-től (Fotó: Getty Images)


Habár kissé nehézkesen indult be a pontgyártás, csaknem végig vezetett és érvényesítette a papírformát a Kansas City Chiefs a Pittsburgh Steelers elleni mérkőzésen. A hazaiak irányítója, Patrick Mahomes 5 TD-passzt és 404 yardot tett be a közösbe átadásai során – igaz, egyszer el is adta a labdát. A Steelerst a pályán dirigáló Ben Roethlisberger sem játszott rosszul – 215 yard, 2 TD –, de a Chiefs szinte minden tekintetben felülmúlta ellenfelét, és sima győzelmet aratott.

A pittsburghiek legendás játékosa már korábban tett utalásokat arra, hogy ez lesz az utolsó idénye, így a Kansas City elleni vereséggel minden jel szerint le is zárult a kétszeres Super Bowl-győztes vezér karrierje – a lefújás utáni nyilatkozatokban is egyértelműen erre utalt a 39 éves klasszis.

Izgalmasabb mérkőzést hozott a Dallas Cowboys és a San Francisco 49ers összecsapása, amelyen végül meglepetésre a hatodik helyen kiemelt kaliforniaiak diadalmaskodtak. A Jimmy Garoppolo vezette támadósor gyorsan 13 pontos előnyt szerzett a San Franciscónak, és bár a második negyedben Dak Prescotték megkezdték a felzárkózást, egyszer sem tudták utolérni ellenfelüket. A találkozó végén egy TD-vel akár meg is nyerhette volna a meccset a Cowboys, ám Prescott a futása után nem tudta megállítani az órát – időkérés hiányában a labda földhöz vágásával próbálkozott, de kifogyott az időből.

A 49ers így az első kiemelt Green Bay Packershöz utazhat a jövő héten, míg a Kansas City Chiefs a Buffalo Billst fogadja.

NFL, RÁJÁTSZÁS
1. FORDULÓ

AFC
Kansas City Chiefs
–Pittsburgh Steelers 42–21
NFC
Dallas Cowboys–San Francisco 49ers 17–23

KORÁBBAN
AFC

Cincinnati Bengals–Las Vegas Raiders 26–19
Buffalo Bills–New England Patriots 47–17
NFC

Tampa Bay Buccaneers–Philadelphia Eagles 31–15

KÉSŐBB
kedd, 2.15: Los Angeles Rams–Arizona Cardinals (Tv: Arena4)

A Tennessee Titans (AFC) és a Green Bay Packers (NFC) jövő héten kapcsolódik be a rájátszás küzdelmeibe.