NFL: történelmi fordítás – a Vikings 0–33-ról verte meg a Coltsot

Vágólapra másolva!
2022.12.17. 23:12
null
Davlin Cook touchdownjával mentette hosszabbításra a meccset a Vikings (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának 15. fordulójában a Minnesota Vikings hosszabbítás után 39–36-ra legyőzte az Indianapolis Coltsot.


A 10–3-as mérleggel álló Minnesota Vikings az első félidőben gyakorlatilag saját magát verte meg az Indianapolis Colts ellen – az első negyedben JoJo Domann egy blokkolt punt után vitte vissza labdát a hazaiak célterületére, majd a második játékrészben Julian Blackmon lopta le Kirk Cousins passzát, az interceptiont touchdownra is váltotta a védő.

A Matt Ryan vezette támadósor is örvendezhetett egy hatpontosnak, Deon Jackson volt eredményes a Minnesota egy yardosáról. Chase McLaughlin képtelen volt hibázni, az első félidőben négy mezőnygólt is értékesített az extra pontok mellett – a Colts 33–0-s előnnyel mehetett pihenőre.

A harmadik negyed derekán K. J. Osborn TD-jével szépítettek a hazaiak, ám erre egy újabb McLaughlin mezőnygóllal válaszolt Jeff Saturday együttese – ezt követően viszont valami megváltozott.

C. J. Ham, Justin Jefferson és Adam Thielen is eredményes volt, így két perccel a rendes játékidő vége előtt már csak nyolcpontos hátrányban volt a Vikings.

Egy kulcsfontosságú 4. és 1-et nem tudott megoldani Matt Ryan – amennyiben sikeres lett volna a quarterback sneak, a vendégek lepörgethették volna az órát –, ezt pedig azonnal megbosszulták a „lilák”. Dalvin Cook egy screenjátéknál remek blokkokat kapott, 64 yardos TD-jével hosszabbításra mentette a meccset a Vikings.

Egyik csapat sem brillírozott a hosszabbításban, ám néhány másodperccel a vége előtt csak eljutott mezőnygóltávba a Vikings, Greg Joseph pedig be is varrta a póznák közé a győztes találatot.

A Minnesota tehát 0–33-ról győzedelmeskedett, s immár a Vikingek büszkélkedhetnek minden idők legnagyobb fordításával – a Buffalo Bills 1993-ban 32 pontos hátrányból győzte le a Houston Oilerst.

 

 

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
15. FORDULÓ
Minnesota Vikings–Indianapolis Colts 39–36
(0–17, 0–16, 14–3, 22–0, 3–0)
KÉSŐBB
22.30: Cleveland Browns–Baltimore Ravens (Tv: Arena4)
Vasárnap, 2.15: Buffalo Bills–Miami Dolphins (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik