NFL: tavaly jól kezdett, idén jól is folytatja – ő a liga új sztárja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.28. 08:30
null
Carson Wentz (labdával) a legjobb színpadot választotta a nagy előadáshoz
A philadelphiai Carson Wentz kiosztotta az év passzát közvetlenül azután, hogy agyoncsapták, és bejelentkezett az NFL klasszisai közé.

A magyar idő szerint kedd hajnali Philadelphia Eagles–Washington Redskins mérkőzés második negyedében egymás után a következők történtek.

1. Carson Wentz, a Philadelphia másodéves irányítója kicsit nehezen szabadult a labdától, és mire felocsúdhatott volna, a Washington védői úgy összecsomagolták, hogy feladhatták volna postán.

2. Wentz minden valószínűség ellenére felkelt, leporolta magát, bemondta a következő akciót, majd a labdát megkapva sasszézott ide-oda, és mire a védők megint odaérhettek volna, tökéletes ívben felküldte a labdát, az pedig 62.8 yarddal, vagyis több mint félpályányival odébb belesimult az addigra már javában nyargaló elkapó, Mack Hollins kezébe, aki meg sem állt vele a touchdownig. Ez volt az elmúlt két idény leghosszabb passza azt tekintve, hogy a labda mekkora távolságot tett meg a levegőben.




Nem ez volt az egyetlen parádés megmozdulása az irányítónak.

Wentz ezzel a két mozdulattal – meg a kivívott 34–24-es győzelemmel – valódi NFL-klasszissá vált.

Mit mondjunk, ráfért az Eaglesre egy ilyen irányító. Az évtizede még állandó playoffrésztvevőnek számító társaságot az utóbbi években elhagyta a szerencséje, és amikor az előző idény előtt kinevezték vezetőedzőnek az egykori NFL-quarterbacket, a valaha a legendás Brett Favre és Dan Marino mögött is kispadozó Doug Pedersont, nem volt kérdéses, hogy klasszis irányító megszerzésével fogja kezdeni a csapatépítést.

Csakhogy klasszis irányító nem terem bármelyik bokorban, úgyhogy a 2016-os játékosbörzén az Eagles egy vagyont, két első, egy második, egy harmadik és egy negyedik körös draftjogot fizetett a Clevelandnek az első kör második választásának jogáért (plusz némi apró), amellyel aztán megszerezte Wentzet, aki az első három meccsén győzelemre is vezette az Eaglest, ám utána elkezdett úgy játszani, mint egy újonc (ami egy újonc esetében benne van a pakliban), a Philadelphia pedig a következő 11 mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, úgyhogy le is maradt a rájátszásról, Wentz körül pedig sokasodni kezdtek a kérdőjelek – valóban megérte ennyit áldozni rá?

Az idei szezonban fényesen bebizonyosodott, hogy igen. Az Eagles hét meccsből hat győzelemmel vezeti a ligát, az irányító pedig 17 touchdownpasszával szintén a vonatkozó rangsor élén áll. Ráadásul remekül játszik, tűpontos és tele van önbizalommal: az elején említett két jelenet épp azt bizonyította be, hogy hősünk megingathatatlan, és képes közvetlenül azután is megdobni az év legszebb passzát, hogy úgy elverték, mint a kölcsönzött szamarat.

Mindezt az Amerikában szentnek számító, az ország minden kocsmájának, pizzázójának és éttermének tévéin közvetített hétfő esti rangadón, a lehető legnagyobb nyilvánosság mellett mutatta meg, méghozzá teljes természetességgel.

Szóval úgy tűnik, szupersztár született.

AZ ALAPSZAKASZ ADATBANKJÁT ÉS MENETRENDJÉT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik