NFL-meccseknek is otthont adhat a Santiago Bernabéu Stadion (Fotó: Getty Images)

A sportvezető Adam Schefter podcastjében elmondta, hogy a liga képviselői Madridba, Rio de Janeiróba, illetve Sao Paulóba vinnének alapszakaszbeli mérkőzéseket, s ennek érdekében már jártak az említett városokban, hogy felmérjék a meccsek ottani rendezésének lehetőségeit. Az NFL két lehetséges helyszínt is megnevezett: a Real Madrid otthonául szolgáló Santiago Bernabéu Stadiont, illetve az Atlético Madrid mérkőzéseinek otthont adó Metropolitano Stadiont.

„Számos komoly futballklub van a világon, amely szeretne kapcsolatba kerülni az NFL-lel és mérkőzéseket rendezni a saját létesítményeiben. Az akarat tehát megvan erre, a többi csupán időzítés és szervezés kérdése” – nyilatkozta Peter O'Reilly

Az NFL jelenlegi évadában öt alapszakaszbeli mérkőzést rendeznek Európában: október elsején a Jacksonville Jaguars a londoni Wembley Stadionban csap össze az Atlanta Falconsszal, majd további két mérkőzést (Jacksonville Jaguars–Buffalo Bills, illetve Tenessee Titans–Baltimore Ravens) a Tottenham Hotspur Stadionban rendeznek me. Novemberben a németországi Frankfurtban is két találkozó kerül sorra: ötödikén az Indianapolis Colts csap össze a New England Patriotsszel, míg 12-én Miami Dolphins–Kansas City Chiefs ütközetet rendeznek.