NFL: rekordösszegért cserél gazdát a Denver Broncos

Vágólapra másolva!
2022.06.08. 09:39
null
Illusztráció: Getty Images
Az amerikai profi sportok történeték legnagyobb összegű adásvételéről állapodott meg egymással a Denver Broncos amerikaifutball-klub jelenlegi tulajdonosa és a vevő, a Walton-Penner család, mely 4.65 milliárd dollárt fizet a csapatért – írja az MTI.


A coloradói együttesért kiírt licit második körében négy társaság maradt versenyben, s az ajánlatok közül a világ legnagyobb kiskereskedelmi céghálózatát, a Walmartot birtokló Walton családét választották ki – ezt kedden mindkét fél megerősítette. A tulajdonosváltás 60-90 napon belül zárulhat le, amihez szükség van az NFL illetékes bizottságának, illetve a csapattulajdonosok beleegyezésére.

A 4.65 milliárd dollárhoz még csak hasonló összeget sem fizettek ki korábban az Egyesült Államokban. Az eddigi NFL-rekordot a Carolina Panthers 2.275 milliárd dolláros eladása jelentette 2018 óta, míg az abszolút amerikai csúcsot 2019 óta a Boston Celtics kosárlabdacsapatáért fizetett 3.2 milliárd dollár tartotta.

Ugyanakkor a mostani összeg mégsem példátlan világviszonylatban, ugyanis alig egy hete a szintén amerikai, Todd Boehly vezette befektetési csoport megállapodott a Chelsea labdarúgócsapatának megvételéről, melyre több mint 5 milliárd dollárnak megfelelő összeget áldoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik