NFL: pontgazdag meccsen győzte le a Saintset a Cardinals

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.21. 07:46
null
Andy Daltonék három labdát is eladtak, a Cardinals legyőzte a Saintset (Fotó: Getty Images)
Bár a mérkőzést a vendég New Orleans Saints kezdte jobban, Andy Dalton két eladott labdájából is eredményes volt a házigazda Arizona Cardinals, amely 42–34-re legyőzte lousianai riválisát az amerikaifutball-liga (NFL) hetedik fordulójának csütörtöki nyitó mérkőzésén.

A két győzelemmel és négy vereséggel álló New Orleans Saints Andy Dalton nagy passza után Rashid Shaheed TD-jével szerzett vezetést, ami után a szintén 2–4-es mérleggel álló Arizona csak két mezőnygóllal tudott zárkózni.

A második negyedben Taysom Hill rövid játék utáni futásával 14–6-ra is elhúztak a vendégek, de a játékrész hajrája pocsékul sikerült számukra.

Először is Keaontay Ingram ugrott be a célterületre hat pontért, majd az Eno Benjamin által értékesített kétpontossal már egyenlített is a Saints. 14–14

Aztán Andy Dalton passza az elkapóról felpattanva épp a Cardinals védőjének, Marco Wilsonnak a kezébe hullott, aki egy több mint 35 yardos futást bemutatva fordította meg az állást. A kihagyott extra pont ellenére viszont még a szünet előtt Dalton újabb eladott labdájából növelte előnyét a Cardinals, amikor a Saints irányítója nyílegyenesen Isaiah Simmons kezébe dobta a labdát, aki pedig egy 55 yardos futást végrehajtva szerzett touchdownt, majd az újabb értékesített kétpontossal 28–14-re vezetett a nagyszünetben a Cardinals.


A fordulás után csak egy mezőnygóllal tudott zárkózni a Saints, de Greg Dortch rövid játék utáni elkapásával már 35–17-re ment a házigazda.

A negyedik negyedben pedig bár Juwan Johnson két TD-t is szerzett egy-egy elkapás után a Saintsnek, a kettő között Eno Benjamin is futott egy hatpontost, így Wil Lutz a hajrában hiába értékesített egy újabb mezőnygólt, ez csak szépségtapasz volt a Saintsnek, amely 42–34-es vereséget szenvedett a Cardinals vendégeként.


A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

NFL
ALAPSZAKASZ

Arizona Cardinals–New Orleans Saints 42–34

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik