NFL: „Öt éven belül mérkőzést szeretnénk rendezni a Puskásban”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.03.01. 15:00
Szombat este NFL-sztárok tartottak edzést a Puskás Arénában magyar játékosoknak. Az eseményen részt vett Fürjes Balázs államtitkár is, aki körbevezette az amerikai futballistákat a stadionon belül. Azt is elárulta, öt éven belül NFL-mérkőzést, illetve labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt szeretnének rendezni a Puskásban.

„Az egyik legfontosabb célunk az volt a Puskás Arénával kapcsolatban, hogy a legkülönbözőbb eseményekre is alkalmas legyen – például Aerosmith-koncert is lesz a nyáron. Azt szeretnénk, hogy maximális kihasználtsága legyen a stadionnak, mindennap történjen valami” – mondta Fürjes Balázs.

„Néhány éven belül egy NFL-mérkőzést és egy UEFA Bajnokok Ligája-döntőt is szeretnénk rendezni a Puskás Arénában. Az NFL-liga vezetőivel most kezdődtek a megbeszélések, ezért beszélek ötéves távlatról” – folytatta az államtitkár.

„A topjátékosoknak – köztük Todd Gurleynek is – leesett az álla Budapest és a Puskás Aréna láttán. Nem gondolták, hogy ilyen fantasztikus lesz a város és a stadion” – tette hozzá Fürjes Balázs.

Természetesen a főszereplők is megszólaltak az edzés után. A Los Angeles Rams futója, Todd Gurley szerint a Puskás Aréna nagyon jól néz ki, majd az NSO Tv kérdésére megnyugtatta rajongóit, tavalyi térdsérüléséből felépült, élvezi az holt szezont.

„Nagyon tetszik a Puskás Aréna. Az edzés előtt volt egy kisebb túránk a stadionon belül, különösen tetszenek az öltözők. Maga a stadion színe is tetszik, hiszen a kedvenc színem a piros” – mondta Todd Gurley.

„Már jól vagyok. A holt szezonban utazgatok és edzek. A futball az futball, semmi sincs garantálva – a sérülések miatt néha egy hetet, néha egy évet kell kihagyniuk a játékosoknak” – tette hozzá Gurley.

Austin Hooper, az Atlanta Falcons tight endje és Kenny Moore II, az Indianapolis Colts védője is nyilatkozott az Nemzeti Sport Online-nak.

„Azt gondolom még sokat kell tanulniuk az európaiaknak a sportágról, de minél több ember foglalkozik az amerikai futballal, annál nagyobb esélyük lesz bekerülni az NFL-be” – jegyezte meg Hooper.

„Szeretnénk segíteni az embereknek, hiszen ez még nálunk, játékosoknál is fontosabb. Az a célunk, hogy mindenhol megismerjék az amerikai futballt mint sportágat” – fogalmazott Moore.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik