NFL: mélyponton Mahomes és a Chiefs; meddig lesz veretlen a Cardinals?

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.28. 20:48
null
Mahomes még meg is sérült a Titans ellen (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikai futballiga (NFL) 7. fordulójában a Tennessee Titans átgázolt a Kansas City Chiefsen, amely a Mahomes-érában még nem volt ilyen mélyponton. Az Arizona Cardinals 1974 óta nem kezdett ilyen jól, Aaron Rodgers pedig összeszedte magát és a Green Bay Packerst is az 1. fordulós blama után. A Tampa Bay Buccaneers rekordot döntött, Stafford remekül játszott volt csapata ellen.
D'Ernest Johnson (Cleveland)

 

MÉLYPONTON MAHOMES

A Kansas City Chiefs a félidőben 27 pontos hátrányban volt a Tennessee Titans ellen, ilyenre korábban nem volt példa Patrick Mahomes karrierjében. A korábbi MVP már 9 interceptiont dobott ebben a kiírásban, az elmúlt hat mérkőzés mindegyikén eladta legalább egyszer a labdát.

A meccs végén még az egyik Titans-védő csúnyán ráesett Mahomes fejére, akit azonnal le kellett vinni. Természetesen nem térhetett vissza a pályára, azóta már túlesett az agyrázkódás-protokollon, s szerencsére játszhat a New York Giants ellen.

 


 

A JETS TOVÁBBRA IS CSAK SZENVED

A New York-i csapaton idén már másodszor gázolt át a csoportrivális New England Patriots, Bill Belichick együttese ráadásul most 54 pontot szerzett.

A Jets már hat meccse képtelen pontot szerezni az első negyedben, amire legutóbb a 2008-as Detroit Lions „volt képes”. Az a csapat 0–16-tal zárta az idényt, legalább ez a veszély nem fenyegeti a Jetset, miután néhány héttel ezelőtt bravúrral megverte a Tennessee Titanst.

Még nagyobb probléma, hogy megsérült az újonc Zach Wilson, így a Jets kénytelen volt cserélni a Philadelphia Eagles csereirányítójáért, Joe Flaccóért.

 


 

KI ÁLLÍTJA MEG JA'MARR CHASE-T?

Egyelőre úgy néz ki, hogy senki. A Bengals újonc elkapója 201 elkapott yarddal zárta a Baltimore Ravens elleni rangadót, amelyen nagy meglepetésre dominálni tudott a Joe Burrow vezette Cincinnati.

Chase-nek a szezonban 754 elkapott yardja van, hét forduló után korábban egyetlen játékosnak sem volt ennyi az NFL történetében.

 


 

GO PACK GO!

Nem is kell nekik kétszer mondani! A Green Bay Packers az első csapat az NFL históriájában, amely hat meccset nyert zsinórban egy olyan vereség után, amelyen legalább 35 ponttal kapott ki.

Aaron Rodgers is összeszedte magát, 15 touchdown mellett csupán egyszer adta el a labdát a levegőben.

 


 

A BUCS ÚJABB REKORDOT DÖNTÖTT

Bradyék nagyon csúnyán megverték a Chicago Bearst, már az első félidőben 35 pontot szereztek. Ezzel egyébként franchise rekordot döntöttek, eddig 34 volt a csúcs, azt éppen az elmúlt idényben érték el a Detorit Lions ellen, Bradyt pedig már a félidőben lecserélték.

A 44 esztendős QB egyébként 37. alkalommal passzolt egy meccsen 4 TD-t, ezzel beérte Drew Breest, aki a legjobbnak számít a ebben a kategóriában.

 


 

STAFFORD-SHOW A LIONS ELLEN

Bár nem volt könnyű, a Rams végül csak megverte a Detroit Lionst. Mindkét irányító egykori együttese ellen lépett pályára, sokáig úgy nézett ki, hogy Goff meglepheti a róla lemondó McVayt. A meccs végén azonban eladta a labdát, így a Los Angeles-i gárda örülhetett.

Matthew Stafford is remekül játszott, ő a kilencedik QB, aki legalább 300 passzolt yarddal és 3 passzolt touchdownnal zárt korábbi csapata ellen – legutóbb Peyton Manning csinált ilyet még 2013-ban az Indianapolis Colts ellen.

 


 

A CARDINALS VERETLENSÉGE NEM AKAR MEGSZAKADNI

A Houston Texans sem jelentett akadályt Kyler Murrayék számára. A Cardinals 1974 óta először kezdett hét győzelemmel, ez egyébként rekordnak is számít a franchise-nál.

Éjszaka nagy rangadó vár az Ariozonára, hiszen a 6–1-gyel álló Green Bay Packerst fogadja.

 


 

KAMARA PARÁDÉS HÉTFŐ ESTÉJE

Alvin Kamarát az eső sem zavarta, tíz elkapásból 128 elkapott yarddal végzett a Seattle Seahawks elleni összecsapáson. A 128 yardból 118 az elkapás után jött, ez rekordnak számít ebben az idényben.

 


 

AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Joe Burrow (Cincinnati) 416
Futott yardok: D'Ernest Johnson (Cleveland) 146
Elkapott yardok: Ja'Marr Chase (Cincinnati) 201

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Tom Brady (Tampa Bay) 2275
Futott yardok: Derrick Henry (Tennessee) 869
Elkapott yardok:
Cooper Kupp (Los Angeles Rams) 809
Szerelések: Denzel Perryman (Carolina) 81
Sackek: Myles Garrett (Cleveland) 9.5
Interceptionök: Trevon Diggs (Dallas) 7

BÁTOR JÓSKA

Bár a San Francisco 49ers nem játszott igazán jól az eddigi mérkőzéseken, szerintünk a Chicago Bearst azért így is legyőzi. A Detroit Lions előtt itt a nagy lehetőség, hogy megszerezze első győzelmét, hiszen a gyengélkedő Philadelphia Eagles lesz az ellenfele. Ja'Marr Chase-t a Jets sem tudja majd levédekezni, az újonc elkapó legalább 100 yardig jut New Yorkban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik