NFL: megvan a Carolina Panthers új vezetőedzője

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.26. 21:25
null
Frank Reich a Panthers új edzője (Fotó: AFP)
A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Carolina Panthers az Indianapolis Colts volt trénerét, Frank Reichot nevezte ki vezetőedzőnek.


Sokan meglepődtek a döntésen, mert a Panthers mindössze öt forduló után vált meg korábbi edzőjétől, Matt Rhule-tól, akinek a helyére azt a Reichot hozták, akit szintén már az alapszakasz végét megelőzően menesztett a csapata.

Mindezek ellenére Reich kifejezetten tapasztalt mesternek vallhatja magát, már 2006 óta edzősködik a profi ligában. Azóta a Coltson kívül megfordult még a San Diego Chargers, az Arizona Cardinals és a Philadelphia Eagles együttesénél is.

Még korábban 12 éven keresztül volt aktív NFL-játékos, a Buffalo Billsszel négy Super Bowlt is megjárt, sőt pályára lépett az észak-karolinai franchise legelső mérkőzésén is 1995-ben.

Reich a Panthers történelmének első támadó filozófiájú trénere, ami valószínűleg nagy szerepet játszott abban, hogy ő kapta meg a pozíciót az eddigi ideiglenes vezetőedző, Steve Wilks helyett.

Erre a mentalitásra a Carolinának biztosan nagy szüksége lesz a jövőben, hiszen a 2022-es idényben a támadósora erősen alulteljesített.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik