NFL: meglepetés! A Bengals kiejtette idegenben a Billst

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.01.23. 00:55
null
Joe Burrow ismét AFC-döntőbe vezette a Bengalst (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának főcsoport-elődöntőjében a Cincinnati Bengals 27–10-re kiütötte a Buffalo Billst.


Talán a legtöbb NFL-rajongó ezt az összecsapást várta a legjobban, hiszen igencsak hasonló erőt képviselnek a csapatok. A felek az alapszakasz végén is egymással játszottak volna, ám egy sajnálatos eset közbeszólt. Damar Hamlin a Bengals 7–3-as vezetésénél az első negyedben egy ütközést követően összeesett a pályán, és szívrohamot kapott. Többször újraélesztették, és bár pulzusa visszatért, nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban a helyi kórházba szállították. Később az életjelei visszaálltak normálisra, de altatásban tartották, és lélegeztetőgépre tették. Az amerikai futballista állapotában szerencsére nagyon hamar jelentős javulás állt be, január 11-én már a kórházból is hazaengedték.

Az összecsapást végül nem folytatták, így mindkét csapat egy-egy meccsel kevesebbet játszott, mint a liga többi együttese.

A Bengals nagyon összeszedetten kezdte a mérkőzést, az első támadósorozatban úgy mentek át Burrow-ék a hazai védelmen, mint kés a vajon, nem is maradt el a touchdown – Ja'Marr Chase 28 yardos passzt kapott el hat pontért cserébe.

Azt hihettük, hogy az rossz időjárás és a havazás a Buffalónak kedvez majd, ám Josh Allenék látványosan szenvedtek a támadóoldalon. Ezt ki is használta az ohiói együttes, még az első negyed végén Hayden Hurstnek is kiosztott egy TD-passzt Joe Burrow, ezzel már 14–0-ra vezetett a vendégcsapat.

A második negyed derekán éledezett a Bills, Josh Allen egyyardos futásánál már nem úszta meg a touchdownt a Cincinnati. A kétperces figyelmeztetőt követően Evan McPherson értékesített egy mezőnygólt, így 17–7-re vezetett a Bengals a szünetben.

A hazaiak a folytatásban sem remekeltek, a harmadik negyedben csak egy mezőnygólig jutottak. Még nagyobb lett a baj, amikor Joe Mixon is TD-t ünnepelt a harmadik negyed végén.

Az utolsó játékrészben sem jutott semmire a Bills, McPherson mezőnygólján kívül nem láthattunk újabb pontokat – a Cincinnati Bengals meglepetésre 27–10-re győzedelmeskedett.

Akárcsak a tavalyi rájátszásban, ezúttal is Kansas Cityben vívhatja ki a Super Bowl-szereplést Joe Burrow csapata.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ

AFC
Buffalo Bills (2.)–Cincinnati Bengals (3.) 10–27
NFC
Hétfő, 0.30:
San Francisco 49ers (2.)–Dallas Cowboys (5.) (Tv: Arena4)

KORÁBBAN
AFC
Kansas City Chiefs
–Jacksonville Jaguars 27–20
NFC
Philadelphia Eagles
–New York Giants 38–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik