NFL: Mahomes remekelt, ám lábon lőtte magát a Chiefs

Vágólapra másolva!
2019.11.10. 22:38
null
Mahomes visszatért, jól is játszott, ám a Kansas City elszúrta a meccs végét (Fotó: AFP)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) tizedik fordulójában a Tennessee Titans a Kansas City Chiefst, a Baltimore Ravens pedig a Cincinnati Bengalst győzte le, míg a New Orleans Saints és a Buffalo Bills meglepetésre kikapott.

A Baltimore Ravens kiütötte a Cincinnatit.
A 223 yardot és 3 TD-passzt elérő, valamint egy óriási futott touchdownt is bemutató Lamar Jackson vezérletével simán begyűjtötte hetedik győzelmét a marylandi gárda, és tovább száguld az AFC Északi csoportjának megnyerése felé.

ESPN on Twitter

Lamar Jackson makes magic happen (via @NFL) https://t.co/Qc5QlKLBUD

A Kansas City Chiefs az utolsó pillanatokig kiélezett összecsapáson bukta el hetedik sikerét a Tennessee Titans ellen. Hiába húzott el az elején tíz ponttal az ismét Patrick Mahomes által irányított Chiefs, a Titans futója, Derrick Henry szenzációs, 188 yardos, két TD-futással fűszerezett teljesítményt rakott le az asztalra. Pechjére azonban Mahomes is remekelt, a visszatérő QB 446 yarddal és 3 TD-átadással zárt.


Végül az utolsó percekre maradt a döntés: ötpontos hátrányban a fordításért támadhatott a Tennessee, ám először visszakapta a labdát a Chiefs, és mezőnygól-távolságba is eljutott. Ezt az esélyt azonban egy borzasztóan kivitelezett, mezőnygól-kísérletnek indított játékkal elszalasztotta a Kansas City.

NFL Update on Twitter

Just when you think you've seen it all... The #Chiefs holder was just called for intentional grounding. Seriously. https://t.co/CzLjXKTb00




Így még egyszer jöhettek Ryan Tannehillék, akik 29 másodperccel a vége előtt begyötörték a győztes hatpontost, sőt, még a kétpontos akciójuk is sikerült. A Chiefs utolsó pillanatos mezőnygól-kísérletét pedig blokkolták a vendégek – tegyük hozzá, a felvételek alapján az utolsó játéknál úgy tűnik, szabálytalanul korán indultak el a védők.

 

NFL on Twitter

THE @TITANS BLOCK IT TO BEAT THE CHIEFS! #KCvsTEN #Titans https://t.co/QE8FrTwbMB




A meccs előtt a nyolcadik sikerére pályázó New Orleans Saints Drew Brees-zel a soraiban is meglepő vereséget szenvedett a mindössze második sikerét begyűjtő, hatmeccses nyeretlenségi szériát megszakító Atlanta Falcons ellen. Brees 287 yardig jutott a levegőben, de egyetlen TD-passzt sem adott.


Az Arizona hiába mutatott be remekül felrajzolt fake puntot, a Tampa Bay ünnepelhetett a két csapat találkozója végén.

FanSided NFL on Twitter

FAKE PUNT (via @AZCardinals) https://t.co/Duq1Jm3Thl




A két – egyaránt rémesen álló – New York-i csapat, a Giants és a Jets összecsapását utóbbi nyerte a remeklő (308 yardot és négy TD-passzt elérő) Daniel Jones teljesítménye ellenére. A Chicago a Matthew Stafford hiányában Jeff Driskellel felálló Detroitot, a Cleveland pedig kisebb meglepetésre a Buffalót gyűrte le.

 

 

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
10. FORDULÓ
Chicago Bears
–Detroit Lions 20–13
Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens 13–49
Cleveland Browns–Buffalo Bills 19–16
New Orleans Saints–Atlanta Falcons 9–26
New York Jets–New York Giants 34–27
Tampa Bay Buccaneers–Arizona Cardinals 30–27
Tennessee Titans–Kansas City Chiefs 35–32

KÉSŐBB
22.05: Indianapolis Colts–Miami Dolphins
22.25: Green Bay Packers–Carolina Panthers
22.25: Pittsburgh Steelers–Los Angeles Rams (Tv: Sport2)
Hétfő, 2.20: Dallas Cowboys–Minnesota Vikings (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik