Mahomes megállíthatatlanul játszott a Steelers ellen (Fotó: Getty Images)

 

BECKHAM NEM CSAK ELKAPNI TUD

A klasszis elkapónak nagyon jól jött, hogy végre elmenekülhetett Clevelandből, hiszen Los Angelesben mintha egy másik játékost látnánk a pályán – míg idén a Brownsban egyetlen TD-je sem volt, addig a Ramsben már hatnál tart kilenc meccsen!

Az Arizona Cardinals elleni wild card mérkőzésen parádés elkapást mutatott be a célterületen belül. Azt már 2014-ben tudtuk, hogy ragad a kezéhez a labda, most viszont a passzjátékban is villant egyet.

Egy trükkös játékban Beckham Cam Akersnek indított el egy „bombát”, amit a fiatal futó el is kapott. Érdekesség, hogy a Rams hármasa az NFL rájátszásának az első játékosa, aki 30 yardos elkapást és sikeres passzt is végrehajtott egy találkozó alatt.

MAHOMES TÍZ PERC ALATT LERENDEZTE A STEELERST

Bár nem kezdett jól a Kansas City Chiefs – a második negyedben 7–0-ra még a Steelers vezetett T. J. Watt visszahordott touchdownjának köszönhetően –, a végén azért nem volt kérdés, melyik csapat jut tovább. Sőt, valójában már a félidőre sem...

A második negyedben ugyanis Patrick Mahomesnak mindössze 11 perc és 31 másodpercnyi játékidő kellett ahhoz, hogy öt TD-passzt osszon ki társainak. Természetesen ilyen kevés idő alatt még egyetlen irányító sem passzolt ennyi hatpontost.

A passzolt yardokkal sem volt gondja a korábbi MVP-nek: most már neki van a legtöbb olyan meccse az NFL történetében, amikor 5 passzolt TD mellett legalább 400 yardot is összehozott a levegőben.

Pittsburghben ez a vereség minden bizonnyal nemcsak a szezon, hanem egy éra végét jelenti, hiszen nagyon meglepődnénk, ha Big Ben folytatná a karrierjét. 

 


 

BRADY LISTÁJÁRÓL HURTS IS KI LETT HÚZVA, DE MI LESZ A RAMS ELLEN?

Már nagyjából az első negyedben eldőlt, hogy a Buccanneersnek semmilyen problémát nem jelent a Philadelphia Eagles. Tom Brady Jalen Hurtsszel együtt már 28 különböző irányítót vert meg a rájátszásban.

A hozzá legközelebbi Joe Montana, ő 15 QB-t ütött ki a playoffban.

A főcsoport-elődöntőben azért minden bizonnyal nem lesz ilyen nyugodt napja a 44 éves klasszisnak, hiszen az Eaglesben közel sincsenek olyan passzsiettetők, mint Aaron Donald és Von Miller.

Ha a történelmet nézzük, a Tampa Bay eddig két rájátszásmeccsen mindössze 20 pontot kapott a Ramstől, mégis 0–2-vel állnak: 1980-ban 0–9, 2000-ben 6–11 lett a vége.

 


 

49ERS: A DALLAS KIPIPÁLVA, JÖHETNEK RODGERSÉK

Megint csalódottak lehetnek Dallasban. A legnevesebb NFL-szakértők és a korábbi Cowboys-játékosok is azt hangoztatták az idény során, hogy ennek a csapatnak nagy esélye lehet a Super Bowlra. Ehhez képest már a szezon során is voltak figyelmeztető jelek, hiszen a texasiak egyetlen tíz vagy annál több győzelemmel rendelkező csapatot sem vertek meg.

Csak a megszokott dallasi forgatókönyvet láthattuk a wild card körben is: óriási hátrány után szaladhattak az eredmény után, s kifutottak az időből.

Jerry Jones együttese az elmúlt 11 rájátszása alatt egyszer sem jutott el főcsoportdöntőbe, hét alkalommal a wild card fordulót sem élte túl.

Ami a 49erst illeti, Deebo Samuel ismét kulcsszerepet játszott a győzelemben – 72 futott yardal zárt, ez a Super Bowl érában a legtöbbnek számít az elkapók között a rájátszásban.

Samuelre a divisional roundban is nagy szükség lesz, hiszen az NFC 1. kiemeltje, a Green Bay Packers lesz az ellenfél: amikor legutóbb a playoffban találkoztak a felek, a 49ers szétfutotta a Packers védelmét, a fantasztikus védőfal pedig óriási nyomást gyakorolt Rodgersre: akkor 37–20-ra nyertek a kaliforniaiak. A Green Bay most azért jóval komplettebb csapat, mint két éve, a matchup alapján mégsem lehet leírni Garoppolóékat.

 


 

A BILLS MEGMUTATTA, HOGY AZ NFL LEGJOBB CSAPATA?

A legtöbb Patriots-szurkoló valószínűleg csak nevetett volna, ha pár éve azt mondjuk, a Bills 30 ponttal megveri a bostoni gárdát. Tény, hogy nem sokszor fordul elő ilyen kudarc a New Englanddel – fennállásuk során ez volt a harmadik alkalom, amikor harminccal maradtak alul a rájátszásban.

A Buffalo lehengerlően futballozott, hét támadósorozatból hét touchdownt jegyzett – már ötnél NFL-rekordot állítottak fel a „bölények”.

Egy ilyen teljesítmény után önbizalomtól duzzadva mehetnek Kansas Citybe, ahol egyébként az alapszakaszban már kiosztottak egy nagy pofont Mahomeséknak, hiszen 38–20-ra győztek. Tavaly pont ez a két csapat játszotta a főcsoportdöntőt az AFC-ben, akkor a Chiefs örülhetett.

 


 

 

VÉGE A BENGALS 31 ÉVES ÁTKÁNAK

Roppant izgalmas lett a Cincinnati Bengals–Las Vegas Raiders végjátéka: Carr azon volt, hogy az utolsó másodpercekben egyenlítsen, ám TD helyett interceptiont dobott, Burrowék pedig örülhettek: a Bengals szurkolói 31 év után ünnepelhettek rájátszásgyőzelmet.

A harmadik leghosszabb sikertelenségi szériát zárta le az ohiói csapat, s most az a Tennessee Titans lesz az ellenfele, amelyben visszatér Derrick Henry.

 


AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Patrick Mahomes (Kansas City) 404
Futott yardok: Elijah Mitchell (San Francisco) 96
Elkapott yardok: Mike Evas (Tampa Bay) 117

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Patrick Mahomes (Kansas City) 404
Futott yardok: Elijah Mitchell (San Francisco) 96
Elkapott yardok: Mike Evas (Tampa Bay) 117
Szerelések: Alex Singleton (Philadelphia) 16
Sackek: Ryan Kerrigan (Philadelphia), Charles Omenihu (San Francisco) 1.5

BÁTOR JÓSKA

Szakértőink szerint a Tennessee Titans hazai pályán megveri a Cincinnati Bengalst, a Chiefs–Bills meccsen pedig legalább 60 pontot hoznak össze a csapatok. Aaron Rodgers legalább három TD-passzt oszt ki, s megszerzi első győzelmét a 49ers ellen a rájátszásban. 

TIPPELDE
Bálint Mátyás, Bencsics Márk, Borbély László, Cselőtei Márk, Dócs Ákos, Hercze Kristóf
divisional round
TEN–CIN
GB–SF
TB–LAR
KC–BUF
wild card
2–45–14–26–03–34–2
eddig
174–104181–97181–97184–94179–99181–97
 pontszám 176 186185
 190182
 185
Herczeg Ádám, Izsányi Szabolcs, Kovács Sándor, Nagy-Pál Tamás, Somlóvári Dávid, Török Dániel
divisional round
TEN–CIN
GB–SF
TB–LAR
KC–BUF
wild card
4–23–35–14–24–24–2
 eddig183–95167–111
179–99165–113167–111162–116
 pontszám 187170
 184 169 171166