NFL: legyűrte a Chiefs a Vikingst; meccset nyert a Miami

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.03. 22:40
null
Andy Reidék újabb győzelmet ünnepelhetnek (Fotó: AFP)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 9. fordulójában a Kansas City Chiefs nagy küzdelemben legyőzte a Minnesota Vikingst, a Miami Dolphins megszerezte első győzelmét, a Pittsburgh Steelers pedig az Indianapolis Colts ellen aratott sikert.

A magyar idő szerint hét órakor kezdődő mérkőzések közül talán a Chiefs–Vikings csörtét várták a legtöbben, még úgy is, hogy Patrick Mahomes helyett továbbra is Matt Moore irányított a Kansas Citynél. A csapatok szoros összecsapást játszottak: az első három, punttal végződő támadássorozat után egy-egy passzolt touchdownt láthattunk mindkét oldalon – a hazaiaknál Moore passzából Tyreke Hill szerzett 40 yardos TD-t egy remek elkapással, a vendégeknél pedig Olabisi Johnson szállított hat pontot Kirk Cousins átadása után.

Ezután is szinte fej-fej mellett haladtak a felek – egy-egy mezőnygóllal, majd egy-egy újabb TD-vel próbálták lerázni a másikat, sikertelenül (Damien Williams 91 yardos futott hatpontosát érdemes megnézni).

Bleacher Report on Twitter

Tyreek was the only one catching Damien Williams on this 91-yard TD (via @Chiefs) https://t.co/eDDWHS62wn


A negyedik negyedre fordulva is mindössze három pont volt a két csapat között, a Chiefs a győzelemért is támadhatott, ám a Vikings védelme csupán mezőnygólt engedett, így alakítva egyenlőre az állást. Ekkor a Kansas City védői léptek elő, majd a labda átrúgása után mezőnygól-távolságig vitte a labdát a Moore-vezette támadóegység. Három másodperccel a vége előtt 44 yardról jöhetett Harrison Butker, a 24 éves rúgó pedig elbírta a terhet, jó rúgásával megnyerve a meccset csapatának.

A Philadelphia Eagles legyőzte a Chicago Bearst, így a Sasok mérlege pozitívba csapott át (5–4). A 6–2-re javuló Buffalo Bills 15 ponttal volt jobb a nyolcadik vereségét is elszenvedő Washington Redskinsnél, míg a Carolina Panthers Kyle Allennel győzte le a Tennessee Titanst.


Az Indianapolis Colts pittsburghi vendégjátéka igen szoros meccset hozott: egyszer sem volt egy labdabirtokláson belül behozhatónál nagyobb előnyben egyik gárda sem. Végül a Steelers örülhetett: a győzelemért támadó Colts a rutinos rúgóra, Adam Vinatierire bízta a döntést, a 46 éves veterán azonban 43 yardról nem tudott betalálni – a felvételek megmutatták, hogy a fűző befelé állt a rúgás előtt.

NFLonCBS on Twitter

Vinatieri's 43-yard miss costs the Colts a win in Pittsburgh. The laces were in.


Minkah Fitzpatrick 96 yardos interception utáni visszahordását is érdemes megtekinteni.

 

NFLonCBS on Twitter

Minkah Fitzpatrick with the second longest pick 6 in @steelers history! https://t.co/NOihawaOUj

A Miami Dolphins meccset nyert! Igen, valóban hihetetlenül hangzik, mégis megtörtént: a gyors hétpontos hátrány után Ryan Fitzpatrick három TD-passzt is kiosztott az idényben szintén haloványan teljesítő New York Jets ellen, így a floridai csapat ünnepelhetett (így már mindkét csapat 1–7-tel áll, egyedül a Cincinnati Bengals nyeretlen). És ezúttal valóban ünnepelt a stáb…

 

NFLonCBS on Twitter

THE DOLPHINS HAVE WON A FOOTBALL GAME


AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
9. FORDULÓ

Buffalo Bills–Washington Redskins 24–9
Carolina Panthers–Tennessee Titans 30–20
Kansas City Chiefs–Minnesota Vikings 26–23
Miami Dolphins–New York Jets 26–18
Philadelphia Eagles–Chicago Bears 22–14
Pittsburgh Steelers–Indianapolis Colts 26–24

KÉSŐBB
22.05:
Oakland Raiders–Detroit Lions
22.05: Seattle Seahawks–Tampa Bay Buccaneers
22.25: Denver Broncos–Cleveland Browns
22.25: Los Angeles Chargers–Green Bay Packers (Tv: Sport2)
Hétfő, 2.20: Baltimore Ravens–New England Patriots (Tv: Sport2)

KORÁBBAN
Jacksonville Jaguars–Houston Texans 3–26

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik