NFL: kötelező a Saintstől; a Browns meglepte a Steelerst

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.11. 09:24
null
A Browns meglepte a Steelerst (Fotó: Getty Images)
A New Orleans Saints 21–9-re legyőzte a Chicago Bearst az NFL rájátszásának wild card körében. Az AFC-ben meglepetés született, a Cleveland Browns kiejtette a Pittsburgh Steelerset.

A Szentek nem játszottak kifejezetten jól, de a Chicagónak esélye sem volt a„szürke” Mitchell Trubiskyval– a sokat bírált irányító az első félidőben kiosztott ugyan egy nagyszerű passzt, ám Javon Wims óriásit hibázott, elejtette az átadást, amiből sima touchdown lett volna.

Drew Breesék ezt köszönték szépen, és fokozatosan felőrölték ellenfelüket: a New Orleans 7–3-as félidő után a harmadik és a negyedik játékrészben is összehozott egy TD-t, amivel 21–3-ra elhúzott, a Bears pedig a végén már csak kozmetikázni tudott az eredményen– a Saints 21–9-re győzött és továbbjutott, a főcsoport-elődöntőben pedig a Tom Brady vezette Tampa Bay Buccaneersszal találkozik.


A wild car kör meglepetését a Cleveland Browns szállította, amely vezetőedzője és több kezdőjátékosa nélkül állt ki a Steelers ellen, miután az elmúlt napokban többeknek is pozitív lett a koronavírustesztje.

A„foltozott” támadósor viszont remekelt: a 25 év után rájátszásmeccset vívó Barnák az első negyedben felpakoltak 28(!) pontot a táblára, a Pittsburgh ezzel szemben sokáig szenvedett, így a csapatok 35–10-es vendég vezetéssel vonultak a félidőre.

A veterán Ben Roethlisberger nem játszott kifejezetten jól, az első negyedben háromszor is eladta a labdát, csapattársa, Mike Pouncey rosszul feladott snapjét ráadásul a clevelandi védelem rögtön a meccs elején visszahordta touchdownra.

A Steelers a harmadik játékrészben két TD-t is összehozott, amivel visszajött a meccsbe (35–23), a záró negyedben viszont a Cleveland magához tért, és nem engedte riválisát a közelébe – Nick Chubb zárt hosszú touchdownnal egy támadást (42–23), Cody Parkey pedig magabiztosan berúgdosta a mezőnygólkísérleteit.

Noha a Pittsburgh mindent megpróbált, csak kozmetikázni tudott: a vége 48–37 lett a Brownsnak, amely a következő körben a címvédő Kansas City Chiefshez látogat.

Ami a rekordokat illeti: 1969 óta a Browns az első csapat, amelynek a rájátszásban sikerült 28 pontot összehoznia az első játékrészében, története során pedig második alkalommal tudott legalább 40 pontot szerezni a playoffban.

NFL 2020, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2021. január 9. – január 11.)
AFC
Buffalo Bills (2.)–Indianapolis Colts (7.)27–24
Pittsburgh Steelers (3.)–Cleveland Browns (6.)37–48
Tennessee Titans (4.)–Baltimore Ravens (5.)13–20
NFC
New Orleans Saints (2.)–Chicago Bears (7.)21–9
Seattle Seahawks (3.)–Los Angeles Rams (6.)20–30
Washington Football Team (4.)–Tampa Bay Buccaneers (5.)23–31
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik