NFL: kétszeres Super Bowl-győztes védőt igazolt a Bills

Vágólapra másolva!
2022.03.16. 22:59
null
A liga egyik legjobb passzsiettetőjét, Chandler Jonest szerezte meg a Raiders (Fotó: Getty Images)
Harmadik napja tart a „szabadügynök piac” az NFL-ben, azóta számos játékos talált magának új csapatot a hagyományos módon, de természetesen cserék is születtek. Az AFC Nyugati csoportja egyre brutálisabbnak tűnik, a Tom Bradyt visszakapó 2021-es bajnok Tampa Bay Buccaneers is erősített, a Jacksoville Jaguars pedig „álomfutásba” kezdett. Von Miller is új otthonra talált: a kétszeres bajnok a Buffalo Billshez írt alá.

 

A LEGJOBB TÁMADÓK MÁR ELKELTEK

Szabadon igazolható klasszis irányító idén nem volt a piacon, a lényegi kérdések ezen a poszton már korábban eldőltek – más formában. A Denver Broncos csere útján szerződtette a Seattle Seahawks Super Bowl-győztes sztárját, Russel Wilsont; a Washington Commanders lecsapott a korábbi 1/2-es Carson Wentzre, a Green Bay Packers pedig hosszabbított négyszeres MVP-jével, Aaron Rodgersszel.

Ami a piac nyitása után történt: a Miami Dolphins vélhetően cserének hozta el Teddy Bridgewatert Denverből, s hasonló okok vezérelhették a New York Giantset is, amikor szerződést kötöttek Tyrod Taylorral. A legérdekesebb igazolást a Pittsburgh Steelers mutatta be ezen a poszton, hiszen a visszavonult Ben Roethlisberger pótlására a Chicago Bears korábbi 1/2-es választottját szerződtette, Mitchell Trubiskyt.

Hogy mi a helyzet az elkapókkal? A Cleveland Browns csere útján megszerezte a Dallas Cowboystól Amari Coopert; a Tampa bay Buccaneers behúzott egy újabb célpontot a visszatérő Tom Brady számára Russel Gage személyében, míg a Jacksonville Jaguars kissé érthetetlen módon egy négyéves, 72 millió dolláros szerződést adott a Cardinalstól távozó Christian Kirknek. A Jaguars amúgy sem tétlenkedik, többek között a Tight End Evan Engramet és a Washington kiváló guardját, Brandon Scherffet is megszerezte.


Visszatérve a 2021-es bajnokhoz, a Buccaneershez, Brady korábbi csapatából, a New England Patriotsból kapott maga elé egy kiváló támadófalembert Shaq Mason személyében.

MICSODA IGAZOLÁSOK VÉDŐFRONTON

Brutálisnak tűnt eddig is az AFC Nyugati csoportja. Az a kvartett, ahol Patrick Mahomes, Derek Carr, Russel Wilson és Justin Herbert a négy kezdőirányító, a „szabadügynök piac” során azonban a csapatok védelmei erősítették meg leginkább.

A Denver Broncos Randy Gregoryval erősített a passzsiettető posztján, míg ugyanezen a poszton a liga egyik legjobbját hozta el a Las Vegas Raiders szerdán, méghozzá Chandler Jonest. A Los Angeles Chargers egy kiváló cornerbacket szerzett védelmébe, J. C. Jacksont.


A Nyugati csoporton kívülre tekintve Baltimore Ravens több kulcsjátékost is szerzett védelmébe: a saefty Marcus Williamst, valamint a passzsiettető ZaDarius Smitht, míg az Indianapolis Colts Yannick Ngakouével kötött szerződést. Összességében elmondható, a szabadon igazolható, minőségi védőjátékosok zöme az AFC-ben kötött ki.

Hogy kik nem írtak még alá sehova? Többek közt a New Orleans Saints klasszis támadófalembere, Terron Armstead, vagy éppen a Seattle Seahawkstól kivágott SB-győztes linebecker, Bobby Wagner.

Nem csak játékosok váltottat „csapatot”. A FOX két legendás kommentátora, Joe Buck és az irányítóként háromszoros Super Bowl-győztes Troy Aikman ezentúl az ESPN-t erősíti, méghozzá a hétfő esti rangadók alatt.

Von Miller a Billsben folytatja (Fotó: AFP)
Von Miller a Billsben folytatja (Fotó: AFP)

 

FRISSÍTÉS, 7.20: Az immár kétszeres Super Bowl-győztes passzsiettető, Von Miller a Buffalo Billsnél folytatja a pályafutását. A Denver Broncos és a Los Angeles Rams korábbi kiválósága hat évre szóló, 120 millió dolláros szerződést írt alá, amelyből 51 millió dollár garantált. A Bills a támadósorát is megerősítette: a Tampa Baytől megszerezte O. J. Howard tight endet.

A Buccaneers megállapodott Chris Godwinnal a hosszabbításról: a remek elkapó új szerződése három évre szól, összesen 60 millió dollárt kereshet vele.

A Tennessee Titans mindössze egy idény után elküldi Julio Jones elit elkapót. A futó Raheem Mostert pedig a San Francisco 49ers után a Miami Dolphinsban próbál szerencsét.

Az első nap legfontosabb történései


A második nap legfontosabb történései

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik