Patrick Mahomes sérült bokával is vállalta a játékot (Fotó: Getty Images)

 

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ
AFC
Kansas City Chiefs (1.)
–Cincinnati Bengals (2.) 23–20
NFC
Philadelphia Eagles (1.)–San Francisco 49ers (2.) 31–7

ÖSSZEFOGLALÓ

Akárcsak 2022-ben, idén is a Kansas City Chiefs és a Cincinnati Bengals találkozott az Amerikai főcsoport döntőjében. Akkor a Cincinnati Bengals a hosszabbításban győzedelmeskedett, Joe Burrow-ék azonban a Super Bowlban alulmaradtak a Los Angeles Ramsszel szemben. Mahomes és Burrow összesen három alkalommal játszott egymás ellen, mindháromszor utóbbi ünnepelhetett – legutóbb a 2022-es alapszakasz 13. fordulójában.

Volt tehát miért visszavágni a Kansas Citynek, amely remekül is kezdte az összecsapást. A védőfalban Chris Jonesék tarthatatlanok voltak, Burrow többször is a földre került. Mahomesék jól mozgatták a láncokat a támadások elején, de a vörös zóna közelében egymás után kétszer is megakadtak. Harrison Butker második mezőnygólja után már a Bengals támadói is villantak, de a vendégek erőfeszítései is csak három pontra voltak elegek.

A második negyed végén a Chiefs könnyen elhúzhatott volna – Patrick Mahomes TD-passzt dobott Travis Kelce-nek, amivel 13–3-ra módosult az állás. A következő támadósorozatban Burrow eladta a labdát, de ezt nem tudta kihasználni a hazai gárda, sőt a félidő előtt még Evan McPherson hozta közelebb a Cincinnatit.

Nagyszerűen indult a második félidő, Joe Burrow látványos átadását Tee Higgins húzta le a célterületen belül, ezzel kiegyenlített a Bengals. Ez nem maradt így sokáig, Mahomes ugyanis Marquez Valdes-Scantling segítségével azonnal válaszolt, a negyedik negyed előtt 20–13-ra vezettek a Főnökök.

A Chiefs következő támadósorozata drámaian ért véget, Mahomes elejtette a labdát, Sam Hubbard pedig rá is feküdt. A Kansas City védelme talán már elhitte, hogy ismét megállíthatja a Bengalst, de Burrow 4. és 6-ra pazar átadással találta meg Chase-t, aki a duplázás ellenére is behúzta a tojást a hazaiak hat yardosán. Samaje Perine két yardról simán befutott az end zone-ba.

A meccs végén a védelmek domináltak – a Cincinnati két puntot erőszakolt ki, míg a Chiefs egyszer interceptiont ünnepelhetett, egyszer elrúgatta a labdát.

Sky Moore remek visszahordása után fél perce maradt a Kansas Citynek, hogy megnyerje a meccset. Az első játékból Mahomes kissé kockázatos passzt adott Pachecónak, aki a Bengals térfelére cipelte a tojást. Kulcsszituációban, harmadik és négyre Mahomes megfutotta a first downt, ráadásul Ossai teljesen feleslegesen arrébb lökte az irányítót, aki már rég elhagyta a pályát. A buta szabálytalanság után még 15 yardot ment előre a hazai csapat. Így 45 yardos mezőnygólkísérlettel jöhetett Harrison Butker, aki nem is hibázott – a Kansas City Chiefs 23–20-ra megnyerte az összecsapást.

AMERIKAI FUTBALL
LV II. SUPER BOWL, ARIZONA
FEBRUÁR 13., HÉTFŐ
0.30:
Philadelphia Eagles–Kansas City Chiefs (Tv: Arena4) – élőben az NSO-n!

A MÉRKŐZÉS VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA

 

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig...

 

Még több