NFL: Jackson szenvedett, de nyert a Ravens; győzött a Packers

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.11.29. 09:37
null
Nem volt könnyű meccse Lamar Jacksonnak (8), de így is nyert a Ravens (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 12. fordulójában a Baltimore Ravens és a Green Bay Packers is megnyerte vasárnapi mérkőzését.


A liga második legjobb mérlegével bíró Green Bay Packers a rájátszásbeli részvételben reménykedő Los Angeles Ramst győzte le – ezzel négyből a negyedik csapatot is felülmúlva ebben az idényben az NFC Nyugati csoportjából. Habár a hazaiak tízpontos előnybe kerültek a meccs elején, Matthew Staffordék a második negyedben gyorsan felzárkóztak. A nagyszünet után egy passzolt TD-vel és egy eladott labda után visszahordott hatpontossal, valamint egy mezőnygóllal elhúzott ellenfelétől a Packers, és hiába próbált meg a negyedik negyedben újra utolérni ellenfelét az LA, ehhez már nem maradt elég ideje. A Green Bay ezzel továbbra is magabiztosan menetel a rájátszás felé, a Rams egyelőre a wild-card helyekben reménykedhet.

A playoffra és az esetleges Super Bowl-részvételre szintén szép reményekkel pályázó Baltimore Ravens a Cleveland Browns felett diadalmaskodott hazai pályán. Ez kisebb meglepetésnek is tűnhet, ha figyelembe vesszük, hogy a múlt héten betegség miatt hiányzó Ravens-irányító, Lamar Jackson négyszer adta el a labdát – profi pályafutása során még sosem húzták le ennyiszer a passzait az ellenfél védői. Egy remek touchdownt összehozott azért Mark Andrewsszal, viszont a Baltimore győzelmének legfőbb letéteményese a védelem volt, amely tíz szerzett ponton tartotta a Clevelandet.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ

Denver Broncos–Los Angeles Chargers 28–13
Green Bay Packers–Los Angeles Rams 36–28
San Francisco 49ers–Minnesota Vikings 34–26
Baltimore Ravens–Cleveland Browns 16–10

KÉSŐBB
Kedd, 2.15: Washington Football Team-Seattle Seahawks (Tv: Arena4)

KORÁBBAN
Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 41–10
Houston Texans–New York Jets 14–21
Indianapolis Colts–Tampa Bay Buccaneers 31–38
Jacksonville Jaguars–Atlanta Falcons 14–21
Miami Dolphins–Carolina Panthers 33–10
New England Patriots–Tennessee Titans 36–13
New York Giants–Philadelphia Eagles 13–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik