NFL: Indianapolis rémálma a Jaguars; még mindig Rodgersé a Bears

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.09.22. 16:14
null
Rodgersnek nagyon megy a Bears ellen (Fotó: Twitter/Field Yates)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 2. fordulójában a Jacksonville Jaguars újabb hihetetlen csapást mért az Indianapolis Coltsra. Elképesztő fordításokat láthattunk vasárnap este, óriási napja volt Tyreek Hillnek és Jaylen Waddle-nek. A Cleveland Browns szurkolói valószínűleg legszívesebben elfelejtenék a vasárnap estét...

INDIANAPOLIS RÉMÁLMA: A JAGUÁROK

Borzalmasan indult a 2022-es alapszakasz az Indianapolis Colts számára. Az első fordulóban nagy meglepetésre nem bírt a Houston Texansszal, a vége 20–20-as döntetlen lett.

A második körben sem lett jobb a helyzet a Colts számára. A Matt Ryan vezette támadósor pontot sem tudott feltenni az eredményjelzőre, s a papíron jóval gyengébb Jacksonville Jaguars 24–0-ra ütötte ki csoportriválisát.

Ha megnézzük a két csapat históriáját, nem is annyira meglepő a sima floridai siker – 1994 óta ez a harmadik alkalom, hogy a Colts nem szerzett pontot egy mérkőzésen. Bármilyen hihetetlen, csak az ezt megelőző két alkalommal is a Jaguars volt az a csapat, amelyik ellen pont nélkül maradt az Indianapolis.

A Colts elmúlt nyolc jacksonville-i látogatása ugyanúgy végződött: vereséggel. Legutóbb 2014-ben fordult elő, hogy az Indy győzni tudott a rivális ellen idegenben.


A DELFINEK ELKAPTÁK A HOLLÓKAT

A Miami elkapói meg a labdát! Végül is, már ha ez a feladatuk…

Óriási napja volt Baltimore-ban Tyreek Hillnek és Jaylen Waddle-nek. A 42–38-as elképesztő fordítás során Hill tizenegy elkapásból 190 yardot és 2 TD-t hozott össze. Társa, Waddle ugyanennyi elkapásból 170 yardot, s ugyancsak 2 touchdownt termelt.

1986 óta ez az első alkalom, hogy két Dolphins-elkapó 150 elkapott yardnál többet jegyzett ugyanazon a mérkőzésen. Akkor Mark Clayton és Mark Duper volt erre képes.


A két elkapó sikerében nagyban benne volt Tua Tagovailoa, aki rövid karrierje eddigi talán legjobb meccsét játszotta az NFL-ben.

A balkezes irányító 6 touchdownpasszt osztott ki, ami holtversenyben franchise rekordnak számít Miamiban – természetesen a klasszis Dan Marino és Bob Griese rendelkezik hasonló mutatóval.

Szintén fontos megemlíteni, hogy 1950 óta Tua a második legfiatalabb QB lett, aki 6 TD-t és 450 yardot passzolt. Hogy ki az első? Patrick Mahomes.


Ó, BROWNS…

A Cleveland-szurkolóknak azt ajánljuk, hogy a következő statisztikát inkább ugorják át, elég volt élőben végignézni az elképesztő leolvadást a New York Jets ellen hazai pályán.

A Browns 13 pontos előnyben volt 1 perccel és 22 másodperccel a találkozó vége előtt, a végén mégis 31–30-ra kikapott a (Super Bowl-győztes) csereirányítóval felálló Jetstől. Ehhez az kellett, hogy Cade York rúgó elrontsa az extra pontot Nick Chubb TD-je után, majd a New York-i gárda egy gyors válasz után – Corey Davis 66 yardos hatpontost szerzett – az onside kicket is sikeresen végrehajtotta, ezt követően pedig Joe Flacco újabb TD-passzt adott, ezúttal Garrett Wilsonnak.

Zsinórban 2229 találkozón nyert az a csapat, amelyik 13 ponttal vezetett az utolsó két percben. Hogy melyik volt a legutóbbi csapat amelyik képes volt így is kikapni? 2001-ben a Cleveland Browns…


A FORDÍTÁSOK NAPJA

Az Arizona Cardinals és a Miami Dolphins is húszpontos hátrányban volt – előbbi a Las Vegas Raiders, utóbbi a Baltimore Ravens ellen –, mégis győzelemmel hagyta el a pályát mindkét csapat.

Az NFL történetében korábban soha nem fordult elő, hogy egynél több csapat is ilyen különbségű hátrányból nyerni tudjon ugyanazon a napon.


Érdemes kiemelni a Cardinals egyik kétpontos kísérletét, amelynél Kyler Murray irányító összesen 86 yardot futkározott, mielőtt berohant volna a célterületre.


MÉG MINDIG A BEARS TULAJDONOSA

Ki ne emlékezne Aaron Rodgers híres szavaira, amikor egy futott touchdown után azt üvöltötte a Bears drukkereinek, hogy „Az enyém vagytok!”. Nos, ez nem változott meg vasárnap éjszaka sem, a Green Bay Packers ugyanis simán, 27–10-re legyőzte ősi riválisát.

Ez volt Rodgers 23. győzelme az alapszakaszba a Chicago ellen, amivel beérte Brett Favre-t. A Bears ellen egyetlen irányítónak sincs annyi győzelme, mint a Packers két legendás QB-jának.


TIPPELDE

A 2. fordulóban Herczeg Ádám tippelt a legjobban (11–5), ezzel összesítésben is átvette a vezetést. A második helyen Somlóvári Dávid áll.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ

Buffalo Bills–Tennessee Titans 41–7
Philadelphia Eagles–Minnesota Vikings 24–7

Los Angeles Rams–Atlanta Falcons 31–27
San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 27–7
Dallas Cowboys–Cincinnati Bengals 20–17
Denver Broncos–Houston Texans 16–9
Las Vegas Raiders–Arizona Cardinals 23–29 – h. u.
Green Bay Packers–Chicago Bears 27–10

Baltimore Ravens–Miami Dolphins 38–42
Cleveland Browns–New York Jets 30–31
Detroit Lions–Washington Commanders 36–27
Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts 24–0
New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 10–20
New York Giants–Carolina Panthers 19–16
Pittsburgh Steelers–New England Patriots 14–17
Kansas City Chiefs–Los Angeles Chargers 27–24

A 3. FORDULÓ MŰSORA
Péntek
2.15:
Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers (Tv: Arena4)
Vasárnap
19.00:
Carolina Panthers–New Orleans Saints
19.00: Chicago Bears–Houston Texans
19.00: Indianapolis Colts–Kansas City Chiefs (Tv: Arena4)
19.00: Miami Dolphins–Buffalo Bills
19.00: Minnesota Vikings–Detroit Lions
19.00: New England Patriots–Baltimore Ravens
19.00: New York Jets–Cincinnati Bengals
19.00: Tennessee Titans–Las Vegas Raiders
19.00: Washington Commanders–Philadelphia Eagles
22.05: Los Angeles Chargers–Jacksonville Jaguars
22.25: Arizona Cardinals–Los Angeles Rams
22.25: Seattle Seahawks–Atlanta Falcons
22.25: Tampa Bay Buccaneers–Green Bay Packers (Tv: Arena4)
Hétfő
2.20:
Denver Broncos–San Francisco 49ers (Tv: Arena4)
Kedd
2.15:
New York Giants–Dallas Cowboys (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik