NFL: igazi védelmi csatát láthattunk, a 49ers legyőzte a Cowboyst

Vágólapra másolva!
2023.01.23. 06:30
null
Dak Prescottnak nem volt sok ideje a zsebben (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának főcsoport-elődöntőjében a San Francisco 49ers 19–12-re legyőzte a Dallas Cowboyst.


Mindkét csapat kényelmesen jutott be a konferencia-elődöntőbe, a San Francisco 49ers a Seattle Seahawks ellen nyert 41–23-ra, míg a Dallas Cowboys Tom Bradyt és a Tampa Bay Buccaneerst ütötte ki a 31–14-es összecsapáson.

Szinte garantálva volt, hogy a felek egymás elleni mérkőzésén nem láthatunk majd pontzuhatagot, ugyanis a 49ers és a Cowboys védelme is parádésan teljesített az egész idény során. Noha nem vártunk pisztolypárbajt, azért valószínűleg a védőjátékot kedvelő drukkerek is többre számítottak az első negyedben, mint egy 26 yardos Robbie Gould-mezőnygól.

A második negyed már jobban indult, ötpercnyi játék után Dak Prescott egy könnyű passzal találta meg négy yardért Dalton Schultzot, aki be is futott a célterületre. A Buccaneers ellen négy extra pontot is elbénázó Brett Maher ezúttal is hibázott, a texasiak 6–3-as vezetésre tettek szert.

A vendégek csupán hat percig voltak előnyben, a félidő előtt Gould még kétszer eredményes volt 47 és 50 yardról is, 9–6-os San Francisco-vezetéssel vonulhattak pihenőre az együttesek.

A második félidőben is szenvedtek a támadók, a Cowboys egy 25 yardos Maher-mezőnygóllal kiegyenlítette az állást, így döntetlennel fordultak rá a felek az utolsó játékrészre.

Alig kezdődött meg a negyedik negyed, végre TD-t láthattunk – Christian McCaffrey két yardról szaladt be a Cowboys célterületére. Prescotték ismét csak egy mezőnygólig jutottak, háromra pedig hárommal válaszolt a 49ers, amivel ki is alakult a végeredmény – 19–12-re nyertek a hazaiak.

A San Francisco tovább menetel a 2022-es draft utolsó választottjával, Brock Purdyvel, aki vasárnap este az első kiemelt Philadelphia Eagles ellen harcolhatja ki a Super Bowl-szereplést.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ

NFC
San Francisco 49ers (2.)
–Dallas Cowboys (5.) 19–12

KORÁBBAN
AFC
Buffalo Bills (2.)–Cincinnati Bengals (3.) 10–27

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
AFC
Kansas City Chiefs
–Jacksonville Jaguars 27–20
NFC
Philadelphia Eagles
–New York Giants 38–7

TOVÁBBI PROGRAM

KONFERENCIADÖNTŐ
AFC
Hétfő, 0.30:
Kansas City Chiefs (1.)–Cincinnati Bengals (3.) (Tv: Arena4)
NFC
21.00:
Philadelphia Eagles (1.)–San Francisco 49ers (2.) (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik