NFL: hosszabb lesz az idény, jönnek a 17. meccsek

Vágólapra másolva!
2021.03.30. 21:07
null
Tom Brady és a Tampa Bay Indianapolisba is elutazik a 2021-es idényben (Fotó: Getty Images)
Címkék
A 2021-es idényben csapatonként 16 helyett 17 mérkőzésből áll majd az NFL alapszakasza. Erről kedden állapodtak meg a klubok tulajdonosai.

 

A csapatok továbbra is kétszer játszanak csoportriválisaikkal (ez hat találkozó), és az sem változik, hogy egyszer-egyszer összecsapnak két csoport négy-négy együttesével a saját és a rivális konferenciából (4-4 mérkőzés), illetve lesz két mérkőzésük olyan csapatokkal, akik a korábban említett riválisokon felül az előző alapszakaszban velük azonos helyen zárták saját négyesük küzdelmeit a főcsoportjukban.

Erre jön a plusz egy mérkőzés, amelyet minden csapat az ellenkező konferencia együttesével játszik. Az AFC és az NFC Keleti csoportjának csapatai egymással vívnak meg, s ugyanez igaz a Déli négyesekre is. Az AFC Észak az NFC Nyugattal, az AFC Nyugat az NFC Északkal kerül szembe, és itt is olyan együttessel játszik mindegyik csapat, amelyik egy idénnyel korábban a másik csoportban ugyanazon a helyen végzett.

Így összejön egy Kansas City Chiefs–Green Bay Packers rangadó, míg a bajnok Tampa Bay Buccaneers az Indianapolis Colts vendége lesz. Ebben az idényben az AFC, jövőre az NFC csapatai lesznek a házigazdák ezeken az összecsapásokon.

Az extra mérkőzéseknek az előidény lerövidítésével teremtenek helyet a naptárban, így a felkészülés alatt négy helyett három teljes fordulót játszanak a csapatok a hagyományos Hall of Fame-összecsapás után.

A pontos menetrend május első felére várható.

A 2021-es idény új összecsapásai
Kansas City Chiefs–Green Bay Packers
Las Vegas Raiders–Chicago Bears
Los Angeles Chargers–Minnesota Vikings
Denver Broncos–Detroit Lions
Pittsburgh Steelers–Seattle Seahawks
Baltimore Ravens–Los Angeles Rams
Cleveland Browns–Arizona Cardinals
Cincinnati Bengals–San Francisco 49ers
Tennessee Titans–New Orleans Saints
Indianapolis Colts–Tampa Bay Buccaneers
Houston Texans–Carolina Panthers
Jacksonville Jaguars–Atlanta Falcons
Buffalo Bills–Washington Football Team
Miami Dolphins–New York Giants
New England Patriots–Dallas Cowboys
New York Jets–Philadelphia Eagles

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik