NFL: hihetetlen leolvadás, a Bengals bejutott a Super Bowlba!

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.31. 00:36
null
Joe Burrow és a Cincinnati Bengals ott lesz a Super Bowlban (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának konferenciadöntőjében a Cincinnati Bengals 27–24-re legyőzte a Kansas City Chiefst és bejutott a Super Bowlba.

 

A Kansas City Chiefs nagyszerűen kezdte a mérkőzést, az első negyedben Tyreek Hill volt eredményes Patrick Mahomes passzából. A második negyedben a korábbi MVP Travis Kelce-nek és Mecole Hardmannek is kiosztott egy TD-passzt, míg a Bengals mindössze egy mezőnygólt szerzett – a Főnökök 21–3-ra vezettek.

A félidő előtt egy perccel közelebb tudott jönni az ohiói csapat, Samaje Perine szerzett 41 yardos hatpontost.

A fordulás után minden megváltozott, a Chiefs önmaga árnyéka volt, Burrow-ék pedig fokozatosan feljöttek: egy mezőnygól után Ja'Marr Chase volt eredményes, a sikeres kétpontos kísérlet után döntetlenről indult az utolsó játékrész.

A negyedik negyedben egy vendég mezőnygól után a Kansas Citynek kellett menni az eredmény után, Butker az utolsó másodpercben végül kiegyenlített – jöhetett a hosszabbítás.

Akárcsak múlt héten, most is a Chiefs nyerte a kezdés jogát, ám ezúttal nem volt sikersztori: Mahomes harmadik kísérletre eladta a labdát, a Bengals pedig biztonsági játékokkal is könnyedén eljutott mezőnygóltávba: a Cincinnati 27–24-re nyert, s biztosan ott lesz az idei Super Bowlban.

Burrow-ék ellenfele az NFC-döntő győztese, a Los Angeles Rams vagy a San Francisco 49ers lesz.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ
AFC
Kansas City Chiefs–Cincinnati Bengals 24–27 – hosszabbítás után
NFC
Los Angeles Rams
–San Francisco 49ers 20–17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik