NFL: három német város versenyez egy meccsért

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.12. 12:54
null
A legutóbbi európai NFL-mérkőzést múlt vasárnap Londonban rendezték (Fotó: Getty Images)
Frankfurt, Düsseldorf és München maradt versenyben azért, hogy a következő idényben mérkőzést rendezzen az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszában – írja az MTI.

 

A liga keddi közlése alapján több város is szerette volna vendégül látni az NFL-t, a szervezet közülük választotta ki a három jelöltet. Németországban a statisztikák szerint évről évre népszerűbb az amerikai futball, ráadásul az ország gazdasági ereje is nagy, ez is az oka, hogy az NFL szeretne tovább terjeszkedni.

Brett Gosper, az NFL európai és brit részlegének a vezetője azt mondta, a hosszabb távú tervek között francia, spanyol és skandináviai mérkőzés is szerepel.

A liga egyéves kihagyás után, múlt vasárnap tért vissza Londonba, ahol az Atlanta Falcons 27–20-ra legyőzte a New York Jetset. Most vasárnap a Jacksonville Jaguars és a Miami Dolphins játszik az angol fővárosban, ahol 2007 óta ez már a 30. alapszakasz-találkozó lesz. Ezenkívül Torontóban hat, Mexikóvárosban pedig négy összecsapást rendeztek az elmúlt években.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik