NFL: Hamlin továbbra is kritikus állapotban

Vágólapra másolva!
2023.01.04. 10:46
null
Damar Hamlin állapota továbbra is kritikus, a Bills safetyje a Bengals elleni mérkőzésen még felkelt a Tee Higginsszel való ütközése után, de aztán magatehetetlenül esett össze (Fotó: Getty Images)
Továbbra is kritikus az állapota Damar Hamlinnek, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) érdekelt Buffalo Bills védőjének, akit csapata hétfő esti, Cincinnati Bengals elleni mérkőzésén a pályán kellett újraéleszteni.

A klub keddi közlése szerint a 24 éves játékos az egész éjszakát az intenzív osztályon töltötte, és továbbra is kritikus az állapota.

„Hálásak vagyunk azért a szeretetért, amit mostanáig kaptunk” – áll a Bills közleményében.
Hamlin nagybátyja az ESPN sportcsatornának elmondta, unokaöccsét kétszer kellett újraéleszteni: egyszer a pályán, egyszer pedig a kórházban.

„Nem vagyok sírós típus, de most az eset óta szinte mást sem csinálok. Szörnyű a tudat, hogy az unokaöcsém gyakorlatilag meghalt a pályán” – fogalmazott Dorrian Glenn.

A majdnem tragédiába torkolló jelenet az első negyedben, 7–3-as Bengals-vezetésnél történt a közép-európai idő szerint kedd hajnali összecsapáson: a safety pozícióban játszó Hamlin az elkapó Tee Higginst szerelte, majd ezt követően ugyan felállt, de pár másodperccel később összeesett. A mentő gyorsan a pályára érkezett, Hamlint perceken át próbálták újraéleszteni, mire sikerrel jártak. A játékos pulzusa ugyan visszatért, de nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban kórházba szállították. Később az életjelei visszaálltak normálisra, azonban a kórházban elaltatták, és lélegeztetőgépre tették.

A mérkőzés félbeszakadt, és ezen a héten már biztosan nem játsszák le, az viszont a feszített menetrend miatt kérdéses, hogy a későbbieknek bepótolják-e. Új időpontot találni nem lesz könnyű, mert az alapszakasz utolsó fordulóját a hétvégén rendezik, utána pedig már a rájátszás következik. A találkozó az Amerikai főcsoport végső helyezéseinek szempontjából igencsak döntő súlyú lenne, mert a Bills 12/3-as, a Bengals 11/4-es győzelmi mutatóval kezdte el a rangadót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik