NFL: felesége dolgozott, hogy a Rams elkapója megvalósíthassa álmát

Vágólapra másolva!
2022.01.24. 15:01
null
Kupp úgy gondolja, felesége nélkül nem tartana itt (Fotó: Getty Images)
Mára már hihetetlennek tűnik, de a Los Angeles Ramsszel az NFC-döntőbe jutó Cooper Kuppot egyetemista korában nagyon nem vetette fel a pénz. Olyannyira nem, hogy barátnője – aki mára már a felesége –, Anna Croskrey teljes állásban vállalt munkát, hogy a sztárelkapónak csak az amerikai futballra kelljen koncentrálnia. 

 

Cooper Kupp az Eastern Washingtonon játszott egyetemi futballt, majd 2017-ben valóra vált az álma, harmadik körben draftolta a Los Angeles Rams. Előtte azonban korántsem volt álomszerű az élete, pénzügyi problémákkal küzdött, az autója gyakran lerobbant, akkoriban barátnője volt az egyetlen, aki támogatta.

Miután Kupp végzett az edzésekkel, beszállt a Nissan Pathfinder típusú gépjárművébe, s azzal a reménnyel indult el egy Roos Field-i étterembe – ahol egy számára különleges személy várta –, hogy aznap nem robban le az autója. A személy, aki a pénztárgép mögött kiszolgálta a vendégeket, Anna Croskrey volt, Cooper későbbi felesége.

„Miközben egyetemre jártunk, én biztosítottam az anyagi feltételeket – idézte Anna Kuppot az ESPN.Teljes állásban dolgoztam, hogy neki ne kelljen aggódnia a financiális dolgokon, s teljes erejével a focira koncentrálhasson.”

A sztárelkapóvá avanzsáló Kupp elismerte, felesége – akivel 2015-ben házasodott össze, s mára már két gyermekük van – nélkül nem tartana ott, ahol jelenleg.

„Nincs kétségem, az ő áldozathozatala nélkül nemcsak, hogy nem tartanék itt, nem is lennék ugyanaz az ember. Ő inspirált és nyaggatott, ezek nélkül nem szerepelnék az NFL-ben.”

Mindez hihetetlenül hangzik annak a tudatában, hogy a Rams és Kupp hároméves, 48 millió dolláros szerződéshosszabbításban egyezett meg 2020-ban.

Biztosan nem sajnálják a busás fizetést a szurkolók és a vezetőség a kulcsjátékostól, hiszen négy idény alatt átlagban 893 yardot kapott el, s 24 touchdown fűződik a nevéhez. Mindemellett Kupp idén nem akármilyen teljesítményt nyújtott: ő lett az NFL történetének negyedik játékosa, aki listavezetőként tripla koronáig jutott – 145 elkapás, 1947 elkapott yard, 16 elkapott TD.

A 28 éves játékos bejuthat csapatával a február 13-án esedékes 56. Super Bowlba – amit Los Angelesben, a Rams új arénájában rendeznek –, de előbb le kell győzniük a San Francisco 49erst.

NFL, KONFERENCIADÖNTŐK
AFC-DÖNTŐ
Január 30.

21.00:
Cincinnati Bengals– Kansas City Chiefs
NFC-DÖNTŐ
Január 31.

00.30: San Francisco 49ers–Los Angeles Rams

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik