A hírről a ligában bennfentes újságíró, Ian Rapoport számolt be a hivatalos Twitter-oldalán. Információi szerint a Carolina Panthers hétfő este hivatalosan is bejelentheti, hogy Baker Mayfield nem a csapat tagja a továbbiakban.


A 2018-as játékosbörze első választottjáért a Panthers egy ötödik körös választási jogot adott a Brownsnak a 2024-esdraftra – Mayfield sorsa akkor „pecsételődött meg” a Brownsnál, amikor márciusban a csapat megszerezte a Houston Texanstól DeShaun Watsont.

Akárcsak 2021-ben, idén is sérülésekkel bajlódott Mayfield, ám amikor a pályán volt, akkor sem nyűgözte le a Carolina szurkolóit – hét mérkőzésen hat touchdown mellett hatszor eladta a labdát, 57.8 százalékos passzpontossági mutatója volt. Mayfielddel csupán egyszer győzött a Panthers, de a New Orleans Saints elleni 22–14-es győzelem is inkább a védelem érdeme volt.

Felépült sérüléséből Sam Darnold – akit ugyanabban az évben draftolt a New York Jets, mint Mayfieldet a Browns –, így minden bizonnyal ő lesz a kezdőirányító Carolinában.