NFL: egy 99 yardos visszahordás döntött a Kansas City javára

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.09.16. 07:57
null
Mike Willams (81) remek játéka sem volt elég a Chargers-győzelemhez
A Kansas City Chiefs tízpontos hátrányból felállva legyőzte a Los Angeles Chargerst az NFL második játékhetének nyitó mérkőzésén.

 

A Kansas Cityt az előző idényben kétszer is legyőző Chargers ezúttal is erősen kezdett, az első tíz percben 10–0-ra elhúzott. A touchdownt Zander Horvath szerezte Justin Herbert átadásából, a magyar származású, Indianában született, az idei draft 7. körében kihúzott fullback mindkét NFL-meccsén eredményes volt.

Az AFC Nyugati csoportjának két sztárirányítója közül sokáig Herbert érezhette magát nyeregben (nagyban köszönhette ezt a sérült Keenan Allen távollétében 113 elkapott yarddal és egy kiváló touchdownnal záró Mike Williamsnek), Patrick Mahomes és a Chiefs az első három negyedben csak futott az eredmény után. A negyedik negyed elején mindketten két-két passzolt touchdownnál jártak, 17–17 volt az állás, amikor a Chiefs célterületénél Herbert Gerald Everettnek szánt passzát az újonc Jaylen Watson a gólvonalnál elkapta, és 99 yardos visszahordással először juttatta előnyhöz a hazai csapatot.

Ez volt a mérkőzés fordulópontja, a Chargers támadójátéka ezután már nem működött ugyanúgy, a sérült Harrison Butkert helyettesítő Matt Amendola mezőnygóljával három és fél perccel a vége előtt már tízzel vezetett a Chiefs. A hajrában ráadásul Herbert bordasérülést szenvedett, de a pályán maradt, és nagy kínok közepette még egy touchdownt dobott, így szoros lett a vége.

Az utolsó kirúgásnál a Chargers rövid játékkal próbálta megzavarni a Chiefset, és el is gurult a labda a hazaiaktól, de még azelőtt sikerült visszaszerezniük, hogy a Los Angeles-iek lecsaphattak volna rá.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
Kansas City Chiefs–Los Angeles Chargers 27–24

VASÁRNAP
19.00:
Baltimore Ravens–Miami Dolphins
19.00: Cleveland Browns–New York Jets
19.00: Detroit Lions–Washington Commanders
19.00: Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts
19.00: New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers (Tv: Arena4)
19.00: New York Giants–Carolina Panthers
19.00: Pittsburgh Steelers–New England Patriots
22.05: Los Angeles Rams–Atlanta Falcons
22.05: San Francisco 49ers–Seattle Seahawks
22.25: Dallas Cowboys–Cincinnati Bengals (Tv: Arena4)
22.25: Denver Broncos–Houston Texans
22.25: Las Vegas Raiders–Arizona Cardinals
Hétfő, 2.20: Green Bay Packers–Chicago Bears (Tv: Arena4)
HÉTFŐ
Kedd, 1.15:
Buffalo Bills–Tennessee Titans
Kedd, 2.30: Philadelphia Eagles–Minnesota Vikings (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik