NFL: Donald a visszavonulásáról beszélt, a Bengals is ünnepelni fog

Vágólapra másolva!
2022.02.14. 11:02
null
Donald (jobbra, fehérben) megragadta Burrowt és a meccs véget is ért (Fotó: Getty Images)
Amint arról beszámoltunk, magyar idő szerint hétfőn hajnalban a Los Angeles Rams nyerte az 56. Super Bowlt, miután 23–20-ra legyőzte a Cincinnati Bengalst. A találkozót követően a főszereplők is értékelték a látottakat, elmondták a véleményüket.

A finálé legértékesebb játékosának a Rams szélső elkapóját, Cooper Kuppot választották, aki két elkapott TD-vel jeleskedett a mérkőzésen, s a második touchdownja egyben a győzelmet is jelentette a Los Angeles-ieknek.

„Tökéletes volt a csapatmunka, úgyhogy mindenkinek köszönöm, akinek köze volt hozzá. Még mindig nem tudtam felfogni, hogy mit értem el én személy szerint és a csapat. Igazán büszke vagyok a fiúkra, ahogy készültünk a fináléra és teljesítettünk a döntőben, az alapján nyugodtan mondhatom, hogy megérdemeltük a győzelmet” – fogalmazott Kupp a finálé után a pályán, aki a Super Bowlok történelme során mindössze a 8. szélső elkapó, akit MVP-nek választottak.


Szintén a mérkőzés legjobbjai közé tartozott Aaron Donald, a Rams védője, aki két sackjét követően 39 másodperccel a vége előtt a harmadikhoz is közel járt, de Joe Burrowt csak a labda eldobása után tudta földre vinni – a passz így sem lett jó, s ezzel meg is nyerte a mérkőzést a Rams.


„Ha valamit nagyon akar az ember, előbb-utóbb eléri. Megszereztük a vezetést, és utána a védelem vállára került a feladat, hogy megállítsuk a Bengalst, és megszerezzük a bajnoki címet. Egész évben csak ezért az egy meccsért dolgoztunk, gyakoroltunk, edzettünk, hogy a végén mi legyünk az utolsó állva maradt csapat” – mondta a mérkőzés után Donald, akitől azt is megkérdezte az NBC pályaszéli riportere, hogy vajon visszatér-e a következő idényre, vagy visszavonul.

A kérdést háromszor is fel kellett tenni, mert az első két alkalommal csak mosolygott a 30 éves, 8. NFL-idényét teljesítő DT, aki harmadjára végül válaszolt is – igaz, meglehetősen sejtelmesen és röviden.

„Végül is, pont jó időben vagyok hozzá, nem?” – kérdezett vissza a Rams klasszisa, ám a csapat általános menedzsere, Les Snead szerint szó nincs arról, hogy az elmúlt évtized egyik legjobb védőjének tartott Donald befejezné pályafutását.

„Alszik rá egyet és meglátja, de az igazság az, hogy én ezt a sztorit egyelőre nem veszem meg. Aaron fiatal srác, unatkozna, ha nem lehetne a csapattal” – jelentette ki Snead.

Joe Burrow a vesztes Cincinnati Bengals irányítója a találkozó után kijelentette, annak ellenére, hogy csapata nem nyerte meg a döntőt, ők igenis megünneplik, amit az idény során elértek, még akkor is, ha ez nem is feltétlenül szokás az NFL-ben.

„Fiatal csapat a miénk, és szeretném azt gondolni, hogy még többször visszatérhetünk ide az elkövetkező években. Azt hiszem, az a teljesítmény, amit ebben az idényben a Bengalsszal elértünk, elegendő üzemanyagot jelenthet számunkra akár a karrierünk hátralévő részére is” – vélte Burrow, s csatlakozott hozzá a Bengalsz főedzője, Zac Taylor is.

„A rájátszásbeli meccseink egyáltalán nem voltak könnyűek, sőt néhány meccs kőkemény volt, de a srácok bizonyították, hogy nagyszerűen tudnak teljesíteni a kiélezett helyzetekben, és ez olyasvalami, amire a jövőben is építhetünk, és akkor megint eljuthatunk ide” – mondta Taylor.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, SUPER BOWL
Los Angeles Rams
–Cincinnati Bengals 23–20 (7–3, 6–7, 3–10, 7–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik