NFL: csoportrangadót nyert a Browns és a Bills

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.18. 08:13
null
Josh Allen 4 touchdown passzt osztott ki a Miami ellen (Fotó: AFP)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának 15. fordulójának szombat késő esti mérkőzésein hazai győzelmek születtek a csoportrangadókon. A rájátszásba jutás esélyeinek életben tartásával lépett a pályára a Cleveland Browns, míg Buffalo a biztos playoff-ba jutást akarta kiharcolni a 8–5-el álló Miami ellen.

 

Cleveland Browns–Baltimore Ravens

A Cleveland Browns először lépett pályára hazai pályán Deshaun Watson irányítóval a soraiban. A Baltimore Ravens viszont Lamar Jackson sérülése miatt ismét Tyler Huntleyval a soraiban vágott neki az összecsapásnak. A kevés pontos első félidő végén Justin Tucker mezőnygólt hibázott, ezért 6–3-as előnnyel vágott neki a Browns a második félidőnek.

A harmadik negyedben született meg a mérkőzés egyetlen touchdownja, ekkor Watson adott egy 3 yardos TD-passzt Donovan Peoples-Jonesnak.

 


 

Több pont már nem született a mérkőzésen. A Ravens saját magát is okolhatja a vereségért, hiszen Tucker hibázott egy mezőnygólt, majd pedig blokkolták egy másik mezőnygól kísérletét, eladták a labdát 1-1 fumble és interception formájában, valamint három negyedik kísérletük is sikertelen volt.

Buffalo Bills–Miami Dolphins

Az AFC keleti csoportjában rendezett késő esti rangadón fordulatos mérkőzést láthatták a nézők. Josh Allen vezetésével 7–3-ra vezetett egy negyed után a Buffalo, a második negyedben pedig összesen négy támadósorozatot láthattak a szurkolók, és mindegyik pontokkal zárult (két Dolphins-mezőnygólt és két Bills-touchdownt). Allen második TD-passza a mérkőzésen egészen bámulatos volt az első félidő utolsó másodpercében, ami ha nem sikerült volna, még a három pontot érő mezőnygólhoz sem állhattak volna fel a hazaiak.

 


 

A második félidőben azonban feljavult Tua Tagovailoa, és két sztárelkapójának, Jaylen Waddle-nak és Tyreek Hillnek is kiosztott egy hatpontos átadást. A negyedik negyed ismét Allené volt, aki előbb kiosztotta negyedik TD-jét, majd egy atletikus játékkal sikeres kétpontos kísérletet hajtott végre, amivel kiegyenlített.

 


 

Végül a negyedik negyed utolsó perceiben mezőnygólig vezette a Billst, amelyet Tyler Bass a hózápor közepette is képes volt a póznák közé rúgni, amivel véglegesítette a helyét a Buffalo Bills a rájátszásban (32–29).

 


 

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
15. FORDULÓ
Cleveland Browns
–Baltimore Ravens 13–3
Buffalo Bills–Miami Dolphins 32–29
KORÁBBAN
Minnesota Vikings–Indianapolis Colts 39–36

KÉSŐBB
19.00: Carolina Panthers–Pittsburgh Steelers
19.00: Chicago Bears–Philadelphia Eagles
19.00: Houston Texans–Kansas City Chiefs
19.00: Jacksonville Jaguars–Dallas Cowboys (Tv: Arena4)
19.00: New Orleans Saints–Atlanta Falcons
19.00: New York Jets–Detroit Lions
22.05: Denver Broncos–Arizona Cardinals
22.05: Las Vegas Raiders–New England Patriots
22.25: Los Angeles Chargers–Tennessee Titans
22.25: Tampa Bay Buccaneers–Cincinnati Bengals (Tv: Arena4)
Hétfő, 2.20: Washington Commanders–New York Giants (Tv: Arena4)
Kedd, 2:15: Green Bay Packers–Los Angeles Rams (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik