NFL: Brown csúnyán beszólt Bradynek; a Packers a liga legjobbja?

D. Á.D. Á.
2022.01.08. 18:07
null
Mi is csak a fejünket fogjuk Antonio Brown viselkedésétől… (Fotó: Getty Images)
Antonio Brown nem akar leállni: nem elég, hogy a New York Jets elleni meccsen félmeztelenül kiszaladt a stadionból, péntek este egy podcastban még Tom Bradynek is csúnyán beszólt. Mike Tomlinnak ezúttal sem lesz több veresége, mint győzelme a Pittsburgh Steelers élén. A Green Bay Packers ismét az alapszakasz legjobbjaként zárt az NFC-ben. Joe Burrow-t és a Cincinnati Bengalst nem érdekli a papírforma, Justin Herbert megdöntötte Philip Rivers rekordját.

 

AZ „AB SHOW” ÚJABB EPIZÓDJA: „BRADY SZ*RT SEM TUD EGYEDÜL…”

Vasárnap este ismét sikerült magára vonni a figyelmet a balhés elkapónak, Antonio Brownnak. A legtöbb NFL-rajongó talán már meg sem lepődött az újabb drámáján, az viszont tény, hogy ilyen látványos hisztit még nem láthattunk a korábbi Pittsburgh-játékostól.

Brown bokasérülésre hivatkozva nem volt hajlandó visszatérni a pályára, Bruce Arians vezetőedző pedig a meccs közben közölte vele, hogy ki van rúgva. A játékos dühében derékig levetkőzött, szerelését eldobta, majd a pályán átszaladva meg sem állt az utcáig.


A héten természetesen folyamatosan jöttek a hírek az esetről, s ahogyan az várható volt, nem csak a sérülés játszott szerepet Brown makacsságában: a 33 éves elkapó állítólag beszólt Tom Bradynek, mert ő inkább a klasszis tight endet, Rob Gronkowskit kereste a labdával. Brown azért kaphatta fel a vizet, mert csupán 8 elkapás, 55 yard és egy TD kellett volna ahhoz, hogy 1 millió dollár bónuszt kapjon.

Persze AB mindenképp bizonyítani akarta saját igazát, ezért az Instagramra közzétett egy beszélgetést, amiben még a meccs előtt leírja Bruce Ariansnek, hogy sérüléssel bajlódik. Néhány órával később azonban egy podcastben már nem a bokájával foglalkozott – szerinte ő volt a Bucs legjobb elkapója, így nem fair vele szemben, hogy Gronk több labdát és pénzt kap nála. És ha ez nem lenne elég, még Bradynek is beszólt.

„Brady sz*rt sem tud magától, de mindenki úgy állítja be, mint egy hőst. Tom a barátom, de miért is? Mert jó amerikai futballista vagyok. Szüksége volt rám a pályán” – mondta Brown.


Mondjuk kissé ironikus, hogy miután Antonio Brown kiszaladt a stadionból, Brady csereelkapókkal – Mike Evans és Chris Godwin is sérült volt – megfordította a Jets elleni meccset, amelyen a győztes drive-ban 93 yardon át vezette sikerre a csapatot.

Miután a Buccaneers is kitette, nehéz elképzelni, hogy bárki esélyt ad még neki a ligában – főleg azok után, hogy Tom Bradyt is elárulta, aki az elmúlt másfél évben rengeteget harcolt azért, hogy Brown szerződést kapjon a Tampától.

MIKE TOMLIN VALAMIT NAGYON TUD

Bár a Pittsburgh Steelersnek – és főleg az idény után minden bizonnyal visszavonuló Ben Roethlisbergernek – nincs jó idénye, Mike Tomlin együttesének az utolsó forduló előtt is van esélye bejutni a rájátszásba azok után, hogy a hétfő esti rangadón legyőzte a csoportrivális Cleveland Brownst.

Bár valószínűleg nem jön össze a bravúr – az Indianapolis Coltsnak ki kellene kapni a Jacksonville Jaguarstól, míg a Pittsburghnek a Baltimore Ravenst kellene megvernie –, így is büszke lehet a rutinos edző: az utóbbi 15 évben nem fordult elő a Steelersszel, hogy több veresége lett volna, mint győzelme.

Mike Tomlin ezzel megdöntötte Marty Schottenheimer rekordját.


AZ AFC SÖTÉT LOVA: A CINCINNATI BENGALS

Az előző fordulóban a Joe Burrow és Ja'Marr Chase vezette Cincinnati Bengals pontokban gazdag meccsen győzte le a Kansas City Chiefst. A Cincinnati bravúrjának köszönhetően a Főnökök nyolc győzelem után kaptak ki először.

Burrow és Chase duója tarthatatlan volt – előbbi 446 yardot és 4 TD-t passzolt, utóbbi 266 yardot és 3 TD-t kapott el –, s miután az utolsó másodpercben értékesített mezőnygóllal nyert a hazai gárda, eldőlt, hogy a Bengals biztosan az AFC Északi csoport élén végez az alapszakaszban.

A fogadóirodák annyira nem hittek Burrow-ékban, hogy 25-ös oddsot adtak az idény előtt arra, hogy megnyerik a csoportot. A fiatalokkal teli csapat bizonyított, s most már azon sem lepődnénk meg, ha a Super Bowlig menetelnének…

HERBERT REKORDJA

Justin Herbert már a második szezonjában magának tudhat egy franchise-rekordot: a fiatal irányító ebben az idényben 35 touchdownpasszt osztott ki, amivel a korábbi legendát, Philip Riverst utasította maga mögé. Riversnek egyébként 2008-ban sikerült 34 hatpontos átadást kiosztani.

Herbertre hétvégén karrierje legfontosabb meccse vár, hiszen a Las Vegas Raiders–Los Angeles Chargers csoportrangadón a győztes biztosan bejut a rájátszásba.


T. J. WATTNAK MÁR CSAK EGYSZER KELL FÖLDBE DÖNGÖLNI AZ ELLENFÉL IRÁNYÍTÓJÁT

A Steelers klasszisának jelenleg 21.5 sackje van, s csupán egyre van szüksége ahhoz, hogy beállítsa Michael Strahan rekordját – igaz, az egykori New York Giants-passzsiettető 14 meccsen mutatta be a 22.5 sacket, de azt is hozzá kell tenni, hogy az ifjabb Watt is hagyott ki meccset sérülés miatt.

Reggie White meccsenként 1.75 sacket átlagolt – 12 meccs alatt 21-szer vitte le az ellenfél QB-ját –, míg T. J. jelenleg 1.54-nél tart. Az utolsó fordulóban a Baltimore Ravens ellen lesz lehetősége Wattnak arra, hogy megdöntse a sackrekordot.

 

A PACKERS MEGINT AZ ALAPSZAKASZ LEGJOBBJA AZ NFC-BEN

Az utóbbi három évben brillírozik a Packers, hiszen tavaly és azelőtt is 13–3-mal zárt az alapszakaszban. Mivel egy fordulóval bővült az NFL alapszakasza, így ez idén nem történhetett meg, de még ezt a mutatót is megugorhatja Matt LaFleur csapata, hiszen 17 kör után – megint – 13 győzelme van, s az első kiemelést is biztosította a Minnesota Vikings elleni sikerrel.

A Packers az első csapat az NFL történetében, amelyik zsinórban három idényben is elmondhatja magáról, hogy legalább 13 sikert ünnepelhetett.

Egyedül az Oakland Raidersnek (1967–1969) jött össze az a Super Bowl-érában, hogy egymás után három szezonban is a mérkőzések 80 százalékát megnyerte.

Mindez jól hangzik ugyan, de két évvel ezelőtt a San Francisco 49ers ellen esélye sem volt Rodgerséknek, tavaly pedig a Buccaneers ejtette ki a Lambeau Fielden a Packerst az NFC-döntőben. Vajon idén végre összejön a Super Bowl a „sajtfejűeknek”?


AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Joe Burrow (Cincinnati) 446
Futott yardok: Najee Harris (Pittsburgh) 188
Elkapott yardok: Ja'Marr Chase (Cincinnati) 266

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Tom Brady (Tampa Bay) 4990
Futott yardok: Jonathan Taylor (Indianapolis) 1734
Elkapott yardok: Cooper Kupp (Los Angeles Rams) 1829
Szerelések: Foyesade Oluokun (Atlanta) 179
Sackek: T. J. Watt (Pittsburgh) 21.5
Interceptionök: Trevon Diggs (Dallas) 11

BÁTOR JÓSKA

Az utolsó fordulóra is maradtak még izgalmak: szerintünk a San Francisco 49ers nagyon szoros meccsen megveri idegenben a Los Angeles Ramst, a New Orleans Saints kikap az Atlanta Falconstól, így Kyle Shanahan együttese jut be a rájátszásba. A sorsdöntő éjszakai meccsen Justin Herbert legalább három TD-t oszt ki a Las Vegas Raiders ellen.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek