NFL: Bradyék megcsinálták – a Tampa Bay ott lesz a Super Bowlban

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 00:53
null
Brady a tizedik Super Bowljára készülhet (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) első konferenciadöntőjében a Tampa Bay Buccaneers 31–26-ra legyőzte a Green Bay Packerst, s bejutott a Super Bowlba. 

 

A találkozó nem is kezdődhetett volna jobban a Tampa Bay Buccaneersnek – Tom Brady egy négyperces drive végén 15 yardos TD-passzt osztott ki Mike Evansnek, aki megszerezte a vezetést a Bucsnak (0–7).

A következő két támadósorozatban egy-egy puntot láthattunk, majd a Green Bay is megmutatta zsenialitását. Aaron Rodgers előbb egy 23 yardos passzt dobott meg a saját end zone-jából Allen Lazardnak, majd egy hosszú átadásnál Marquez Valdes-Scantling megverte a védőjét, így csak be kellett kocognia a célterületre (7–7).

A Buccaneers nem illetődött meg, 1 perc 43 másodperc alatt ismét végigment a pályán – köszönhetően Chris Godwin 52 yardos elkapásának. Végül Leonard Fournette tört utat, s szerzett hatpontost (7–14). Miután a Packers egy mezőnygólt ért el, a Tampa nem tudott sokat haladni, így a félidő vége előtt ismét a „sajtfejűek” jöhettek. Villant azonban a Buccaneers védelme, Sean Murphy-Bunting lopta le Rodgers passzát a levegőben. Úgy tűnt, Bradyék nem igazán tudnak mit kezdeni a lehetőséggel, ám a veterán irányító pár másodperccel a félidő előtt touchdownban gondolkozott, s pazar labdát varázsolt Scotty Millernek, aki csúnyán lehagyta Kevin Kinget (21–10).

A második félidő elején Aaron Jones fumble-je után ismét labdát veszített a Packers, a Tampa büntetett is – már 28–10-re vezetett Arians gárdája.

Mintha mi sem történt volna, a Packers villámgyorsan végigment, s gyorsan vissza is jött mínusz 11-re. Brady játéka a második félidőben meglehetősen visszaesett, a következő három drive-ban háromszor adta el a labdát. A Packers ezekből csupán egyszer büntetett, Davante Adams kapta el Rodgers két yardos passzát.

A Bucs a következő drive-ban három ponting jutott, így a Packers előtt adva volt a feladat: touchdown és kétpontos után iksz lehet a meccs. Nagyszerűen is haladtak előre a zöldek, ám az utolsó tíz yardon megakadt LaFleur együttese. Rodgers 3. és goalra talán futhatott volna, ám megpróbált beerőszakolni egy passzt Adamsnek, így 4. kísérlet jöhetett. Nagy meglepetésre mezőnygól mellett döntöttek a hazaiak, s 31–26-os Bucs-előnynél ismét Bradyék jöhettek.

A Buccaneers támadósorának egy kulcs harmadik kísérletet kellett megoldani. Brady passza nem volt jó, ám egy védőszabálytalanság miatt megkapta az első kísérlet jogát a Bucs – így már nem maradt időkérése a Packersnek, a Buccaneers lefuttatta az órát, s bejutott a Super Bowlba, amelyet hazai pályán vívhat meg (az NFL történetében korábban egyetlen csapat sem játszhatott döntőt a saját stadionjában).

A Tampa Bay ellenfele a Buffalo Billst legyőző Kansas City Chiefs lesz.

NFL 2020, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2021. január 9. – január 11.)
AFC
Buffalo Bills (2.)–Indianapolis Colts (7.) 27–24
Pittsburgh Steelers (3.)–Cleveland Browns (6.) 37–48
Tennessee Titans (4.)–Baltimore Ravens (5.) 13–20
NFC
New Orleans Saints (2.)–Chicago Bears (7.) 21–9
Seattle Seahawks (3.)–Los Angeles Rams (6.) 20–30
Washington Football Team (4.)–Tampa Bay Buccaneers (5.) 23–31
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2021. január 16. – január 18.)
AFC
Kansas City Chiefs (1.)–Cleveland Browns (6.) 22–17
Buffalo Bills (2.)–Baltimore Ravens (5.) 17–3
NFC
Green Bay Packers (1.)–Los Angeles Rams (6.) 32–18
New Orleans Saints (2.)–Tampa Bay Buccaneers (5.) 20–30
KONFERENCIADÖNTŐK (2021. január 24. – január 25.)
AFC
Kansas City Chiefs (1.)–Buffalo Bills (2.) 38–24
NFC
Green Bay Packers (1.)–Tampa Bay Buccaneers (5.) 26–31
SUPER BOWL 55 (2021. február 8.)
Tampa Bay Buccaneers (5.)–Kansas City Chiefs (1.) 0.30
*Raymond James Stadium (Tampa, Florida)
Az Arena4 az összes mérkőzést élőben közvetíti

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik