NFL: Brady és a Bucs csak szenved, egyre mélyebben a Packers

Vágólapra másolva!
2022.10.27. 17:41
null
Bradynek nem megy idén (Fotó: Twitter/ESPN Stats and Info)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 7. fordulójában Tom Brady és a Tampa Bay Buccaneers még csak touchdownt sem szerzett a Carolina Panthers ellen. A Green Bay Packers is egyre mélyebb gödörben van, a Washington Commanders védelme folyamatosan leparancsolta Aaron Rodgerséket harmadik kísérletnél. Könnyen lehet, hogy San Franciscóban az év cseréjét ejtették meg Christian McCaffrey megszerzésével.

 

VÉGRE EGY JÓ CSÜTÖRTÖK ÉJSZAKA

Nem unatkozhattunk csütörtök éjszaka, amikor is az Arizona Cardinals fogadta hazai pályán a New Orleans Saintset. A Kyler Murray vezette arizonai csapat pontokban gazdag mérkőzésen 42–34-re győzött Andy Dalton együttese ellen.

A felek már a félidőben 42 pontot szereztek – ez kettővel több volt, mint előtte két csütörtök esti összecsapáson, a Denver Broncos–Indianapolis Colts és a Chicago Bears–Washington Commanders mérkőzésen.

Végre jó volt fennmaradni...


AZ ÉV CSERÉJE SAN FRANCISCÓBAN?

Mint ismert, Adam Schefter az ESPN-től közölte, hogy Christian McCaffrey a San Francisco 49ershez került, miután a kaliforniaiak egy-egy 2023-as második, harmadik és negyedik körös, valamint egy 2024-es ötödik körös draftjogot is átruháztak a Carolina Panthersre.

McCaffrey-n kívül csupán két játékos volt arra valaha képes, hogy 1000 futott és 1000 elkapott yardot is szerezzen egy idényen belül (2019-ben). Tehetsége megkérdőjelezhetetlen, ám sérülékenysége komoly problémát okozhat, különösen úgy, hogy szerződése miatt 19.5 millió dollár üti majd a Niners fizetési sapkáját 2023-ban és 2024-ben egyaránt, majd 15.5 millió 2025-ben.

Vegas szerint ezzel a cserével a 49ers a legjobb csapat lett az NFC Nyugatban, hiszen most már a legkisebb szorzó van a San Franciscóra a csoportgyőzelem tekintetében. Ami a Super Bowl-győzelmet illeti 18-szoros oddsról már „csak” 14-szeres pénzt fizetnek a fogadó irodák, ha valaki a 49ersre tesz.


Hozzá kell tenni, Kyle Shanahannek most már három olyan játékosa is van a támadósorban, akik elit szinten futnak a labdával a kezükben. McCaffrey 52.7, Deebo Samuel 43.1, George Kittle pedig 41.4 yardot átlagol elkapás után meccsenként.


BRADY ÉS A BUCS TOVÁBB SZENVED

Lehet, hogy már bánja a visszatérést Brady. Ha hihetünk az amerikai sajtóhíreknek, a feleségével, Gisele Bündchennel megromlott a házasságuk, miután a 45 esztendős klasszis mégsem a visszavonulás mellett döntött a 2021–2022-es idény után.

A Buccaneers támadósora az egész idény során szenved, mindössze kétszer szerzett húsz pontnál többet – az Atlanta Falcons ellen 21-et, a Kansas City Chiefs ellen 31-et –, Bradynek jelenleg csupán nyolc passzolt touchdownja van, az 53.2-es mutatója csak a 14. legjobb az irányítók között.

Vasárnap este sem szakadt ki a zsák, a Carolina Panthers ellen összesen három pontot sikerült feltennie a Tampa Bay támadósorának az eredményjelzőre.

Az első félidőben pontot sem szereztek Bradyék, s ez már a második alkalom ebben a szezonban, hogy pont nélkül kellett az öltözőbe kocognia a Buccaneers játékosainak.

Két évvel ezelőtt is hasonlóan gyengén játszott a Tampa az idény első felében, háromszor történt meg, hogy nem volt pontja a szünetben Bradyéknek.


EGYRE MÉLYEBBEN A PACKERS

Akárcsak a Tampa Bay Buccaneers, a Green Bay Packers is látott már szebb napokat. A „sajtfejűek” az elmúlt három meccsüket egyaránt elvesztették, a New York Giants, a New York Jets és a Washington Commanders is legyőzte Aaron Rodgerséket.

A fővárosban elszenvedett vereség után a Packers 3–4-gyel áll, s ha így folytatja, lemondhat a csoportgyőzelemről a Minnesota Vikingsszal szemben.

A támadósor a harmadik kísérleteknél igencsak megakadt, egyetlen egyet sem sikerült megcsinálnia – ilyen legutóbb 1999-ben történt meg a Green Bayjel.


A TIGRISEK ELKAPJÁK

Nem akármilyen meccse volt vasárnap Ja'Marr Chase-nek és Tyler Boydnak – mindkét elkapó 100 elkapott yard fölött végzett az első félidőben.

Legutóbb 2015-ben láthattunk arra példát, hogy egy csapaton belül két elkapó is 100 elkapott yard fölé jut az első félidőben – a Chicago Bears korábbi wide receiverjei, Jeremy Langford és Zach Miller büszkélkedhet hasonló statisztikával.


MIKE EVANS FANTASY TULAJDONOSOK NE OLVASSÁK EL

Ahogyan arról írtunk, a Tampa Bay Buccaneers nagyon csúnya vereségbe szaladt bele a Carolina Panthers vendégeként. A Bucs talán elkerülhette volna a megalázó vereséget, ha a találkozó elején, 0–0-s állásnál Mike Evans nem ejti el Brady pazar átadását.

A Next Gen Stats szerint Mike Evanshöz a legközelebbi védő 10.9 yardra volt – a legalább 30 yardos passzok tekintetében ilyen üresen még ejtett el labdát amerikai futballista ebben a szezonban.



 

TIPPELDE

 

NFL, ALAPSZAKASZ
8. FORDULÓ
Péntek
2.15:
Tampa Bay Buccaneers–Baltimore Ravens (Tv: Arena4)
Vasárnap
14.30:
Jacksonville Jaguars–Denver Broncos, London (Tv: Arena4)
18.00: Atlanta Falcons–Carolina Panthers
18.00: Dallas Cowboys–Chicago Bears
18.00: Detroit Lions–Miami Dolphins
18.00: Minnesota Vikings–Arizona Cardinals
18.00: New Orleans Saints–Las Vegas Raiders
18.00: New York Jets–New England Patriots (Tv: Arena4)
18.00: Philadelphia Eagles–Pittsburgh Steelers
21.05: Houston Texans–Tennessee Titans
21.25: Indianapolis Colts–Washington Commanders
21.25: Los Angeles Rams–San Francisco 49ers
21.25: Seattle Seahawks–New York Giants (Tv: Arena4)
Hétfő
2.20:
Buffalo Bills–Green Bay Packers (Tv: Arena4)
Kedd
2.15:
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik