NFL: Brady aligha örül legújabb rekordjának, nyert Tampában a Ravens

Vágólapra másolva!
2022.10.28. 07:35
null
Hiába dobott több yardot Tom Brady, Lamar Jacksonék legyőzték a Tampát (Fotó: Getty Images)
Hiába kezdett jobban a házigazda Tampa Bay, a harmadik negyedben két touchdownt szerezve győzte le idegenben a Tom Brady által vezérelt Buccaneerst a Baltimore Ravens az amerikaifutball-liga (NFL) nyolcadik fordulójának nyitó mérkőzésén. A hazaiak irányítója újabb rekordot döntött, aminek aligha örül, hiszen Ben Roethlisbergert megelőzve immár ő a legtöbbször földre vitt (sackelt) irányító a liga történetében.

A Baltimore Justin Tucker 22 yardos mezőnygóljával szerzett vezetést, de a hazaiak Leonard Fournette rövid futásával, majd Ryan Succop mezőnygóljával még az első negyedben fordítottak. 10–3

A pont nélküli második játékrész után viszont a második félidő elején Lamar Jackson két touchdownpasszt is kiosztott, előbb Kenyan Drake-nek egy ötyardost, majd az újonc tight endnek, Isaiah Likelynek egy tízyardost.


A záró felvonásban Succopp újabb hárompontosával zárkózott a Bucs, de Devin Duvernay futásával már 24–13-ra vezetett a Ravens.

Succop újabb mezőnygóljára Tucker egy hárompontossal válaszolt. Bár az utolsó percben Tom Brady kiosztott egy TD-passzt Julio Jonesnak, ez csak szépségtapasz volt a hazaiaknak, akik ráadásul a kétpontos kísérletet is elrontották, s 27–22-es vereséget szenvedtek hazai pályán.

Brady és elkapói 26 passzból 325 yardot termeltek, de ez annak ellenére is kevés volt, hogy a Ravens irányítója, Lamar Jackson 27 passzból 238 yardot hozott össze elkapóival.

A Tampa Bay hétszeres Super Bowl-győztes irányítója újabb rekordot döntött, de ennek aligha örül, hiszen Ben Roethlisbergert megelőzve immár ő a legtöbbet földre vitt (sackelt) irányító az NFL történetében, már 555-ször kapták el az ellenfelek védői.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

NFL
ALAPSZAKASZ
8. FORDULÓ

Tampa Bay Buccaneers–Baltimore Ravens 22–27

VASÁRNAP JÁTSSZÁK
14.30, London:
Jacksonville Jaguars–Denver Broncos (Tv: Arena4)
18.00: Atlanta Falcons–Carolina Panthers
18.00: Dallas Cowboys–Chicago Bears
18.00: Detroit Lions–Miami Dolphins
18.00: Minnesota Vikings–Arizona Cardinals
18.00: New Orleans Saints–Las Vegas Raiders
18.00: New York Jets–New England Patriots (Tv: Arena4)
18.00: Philadelphia Eagles–Pittsburgh Steelers
21.05: Houston Texans–Tennessee Titans
21.25: Indianapolis Colts–Washington Commanders
21.25: Los Angeles Rams–San Francisco 49ers
21.25: Seattle Seahawks–New York Giants (Tv: Arena4)

HÉTFŐN JÁTSSZÁK
2.20:
Buffalo Bills–Green Bay Packers (Tv: Arena4)

KEDDEN JÁTSSZÁK
1.15:
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik